Vége a nyárnak, amikor sokszor a gyümölcsökkel jól laktunk. Most meg vakarom a fejemet, hogy mikor mit tehetnék az asztalra. Valahogy ősszel mindig elfelejtem, milyen sok alapanyaggal lehet trükközni, varázsolni. Szóval, kicsit lehiggadtam és átgondoltam, milyen idényzöldségek és gyümölcsök vannak elérhető közelségben.
Október van, ebben a hónapban ezekből érdemes főzni. Zöldség, gyümölcs, fűszerek egyaránt listázva, ímhol:
ZÖLDSÉGEK – fejes saláta, karalábé, pasztinák, patisszon, petrezselyemgyökér, póréhagyma, vöröshagyma, szárzeller, zellergumó, krumpli, zsenge, új cékla, cukkini, édeskáposzta, lilakáposzta, kelkáposzta, fodros kel, fokhagyma, főzőtök, gumós kömény, padlizsán, hónapos retek, karfiol, lilahagyma, sárgarépa, tarlórépa, uborka, zöldbab, sütőtök, brokkoli, kelbimbó, kínai kel, spenót, zöldborsó, édeskrumpli
GYÜMÖLCSÖK – alma, körte, szőlő, birsalma és birskörte, füge
FŰSZEREK – bazsalikom, borsikafű, citromfű, lestyán, kakukkfű, koriander, levendula, majoránna, szurokfű (oregano), rozmaring, kapor, snidling, zsálya
Hamarosan hozok recepteket is. Már teker az agyam.
* a kép illusztráció, a gugli köpte ki, nem én készítettem
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: