Rizsázzunk!

Őszi éléstár

Vége a nyárnak, amikor sokszor a gyümölcsökkel jól laktunk. Most meg vakarom a fejemet, hogy mikor mit tehetnék az asztalra. Valahogy ősszel mindig elfelejtem, milyen sok alapanyaggal lehet trükközni, varázsolni. Szóval, kicsit lehiggadtam és átgondoltam, milyen idényzöldségek és gyümölcsök vannak elérhető közelségben.

osz_tel_gyumolcs

Október van, ebben a hónapban ezekből érdemes főzni. Zöldség, gyümölcs, fűszerek egyaránt listázva, ímhol:

ZÖLDSÉGEK – fejes saláta, karalábé, pasztinák, patisszon, petrezselyemgyökér, póréhagyma, vöröshagyma, szárzeller, zellergumó, krumpli, zsenge, új cékla, cukkini, édeskáposzta, lilakáposzta, kelkáposzta, fodros kel, fokhagyma, főzőtök, gumós kömény, padlizsán, hónapos retek, karfiol, lilahagyma, sárgarépa, tarlórépa, uborka, zöldbab, sütőtök, brokkoli, kelbimbó, kínai kel, spenót, zöldborsó, édeskrumpli

GYÜMÖLCSÖK – alma, körte, szőlő, birsalma és birskörte, füge

FŰSZEREK – bazsalikom, borsikafű, citromfű, lestyán, kakukkfű, koriander, levendula, majoránna, szurokfű (oregano), rozmaring, kapor, snidling, zsálya

Hamarosan hozok recepteket is. Már teker az agyam.

* a kép illusztráció, a gugli köpte ki, nem én készítettem

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!