Rizsázzunk!

Zellerkrémleves pirított paprikával és szalonnapörccel

A koleszterin, na meg az asszonyháj és/vagy integetőizom rettegői most ne figyeljenek, vagy egyszerűen csak hagyják el a szalonnapörcöt. Vagy válasszátok Hébe-hóba kolléga gyúrós változatát. De úgy meg mi a kaland benne? Mondom ezt én, aki a kerítés koleszterines oldalát nyalogatja…

Isteni, melengető, és piszkosul egyszerű leves.

zellekremleves (683x1024)

 

Hozzávalók (4 személyre)

40 dkg zellergumó megpucolva
30 dkg krumpli megpucolva
1 fej lila -és 1 fej vöröshagyma
2 duci gerezd fokhagyma
1 alma
4 ek. olívaolaj
1.5 liter víz (vagy zöldségleves)
só, bors
frissen reszelt szerecsendió
2 dl tejföl
fél citrom leve
10 dkg szalonna apróra kockázva(húsos, vagy nem húsos, ki milyet szeret, én most erdélyit sütöttem ki)
1 db piros húsú paprika apróra kockázva (kápia, pritamin, paradicsompaprika)

A zöldségeket megmostam, meghámoztam, majd a zellert és a krumplit felkockáztam. A megpucolt hagymákat vékony csíkokra vágtam. Egy közepes lábasban felhevítettem az olajat, rádobtam a hagymát, kicsit sóztam és megfonnyasztottam. Ezután a fokhagymát is megfuttattam rajta, kb. 1 perc alatt éppen csak, hogy illata legyen. Hozzáadtam a zellert és a krumplit, 3-4 percig pirítottam, majd felöntöttem a vízzel, beledobtam a meghámozott, feldarabolt almát is. Fedő alatt közepes lángon puhára főztem (kb. 15-20 perc).

A 2 dl tejfölt elveretem egy kevés levessel, a leveshez öntöttem és botmixerrel krémesre turmixoltam. Sóval, borssal és szerecsendióval fűszereztem, a citromlével kicsit besavanyítottam.

Az apróra kockázott szalonnát alacsony lángon kisütöttem, kiszedtem, majd a kisült zsíron 3-4 perc alatt kicsit megfuttattam a felkockázott paprikát is. Tálaláskor ezzel szórtam meg a levest és friss rozskenyeret adtam mellé.

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!