Hébe-hóba gyúr 3. – Marhasült almás zöldségpürével és párolt fokhagymás zöldbabbal

Mostanában újra rákaptam a marhahúsra: a csirke helyett megfelelő alternatíva, ráadásul szeretem az ízét. Az almás zöldségpüré pedig remekül kiegészíti édeskés, gyümölcsös ízével.

 

Hozzávalók:

2 szelet marhahús (felsál, fehérpecsenye, bélszín, ami szép, illetve amit a pénztárca megenged)

sütőtök (ha tömör karikákat nézünk, akkor 5 szelet)

2 alma (inkább édesebb, mint savanyú legyen)

2 szál sárgarépa

20 dkg zöldbab

petrezselyem

1 gerezd fokhagyma

só, bors, őrölt szerecsendió

olívaolaj

A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, kevés olajjal átkenjük, grillezzünk, vagy serpenyőben megsütjük, vékonyabb csíkokra vágjuk. A sütőtököt megmossuk, felszeleteljük, olívaolajjal kikent jénaiban megsütjük.

Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk, a sárgarépákat megpucoljuk, feldaraboljuk. Minimális vízben megpároljuk. Amikor megfőtt minden, leöntjük a fölös vizet, adunk hozzá kevés őrölt szerecsendiót, majd hozzátesszük az 5 szelet tököt és botmixerrel összedolgozzuk. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A zöldbabot sós vízben felrakjuk párolni, a fokhagymát hozzáreszeljük. Amikor már nem nyers, de nem is főtt meg teljesen, leöntjük róla a vizet és friss, aprított petrezselyemmel összeforgatjuk.

Lehet tálalni, enni. Mondjuk jól lakni csak módjával tud az ember, mert nagyon könnyű ételről van szó.

Címkék: , , , , , , , ,
Tovább a blogra »