Rizsázzunk!

Szezonzáró zöldborsófőzelék borsikafűvel (önmagával sűrítve)

Főzelék. Ráadásul megint zöldborsó. Tudom, már volt. De ha egyszer a főzelék jó. Abban a pillanatban, hogy a férj elindult munkába, esni kezdett. Azóta is esik. Én viszont sem a hűtőben, sem a kamrában nem találtam kedvemre valót. Nem úgy a fagyasztóban: volt még nyárról friss, zsenge borsó, mert persze sokat vettem belőle. Azt meg Rozi imádja, így minden eldőlt.

Ezt a főzeléket most önmagával (és egy szem krumplival) sűrítettem, hozzáadott lisztet, cukrot tejterméket nem tartalmaz. Nagyon az utolsókat rúgja idén a borsó, szezonzáróként álljon itt most ez a verzió.

borsikafuves bfozelek (1024x683)

 

Hozzávalók (2 főre):

50 dkg zöldborsó (friss vagy fagyasztott)
1 nagy szem krumpli
só, frissen őrölt bors
1 tk. morzsolt borsikafű (frissel a legjobb)
1 ek. olívaolajvíz
víz a főzéshez

A krumplit megpucoltam, kb. 1×1 centis kockákra daraboltam. Egy kisebb lábasban olajat hevítettem, majd rádobtam a krumplit és a közepesnél kicsit erősebb lángon kb. 5 percig pirítottam. Kicsit sóztam. Ezután rádobtam a még fagyott zöldborsót és már közepes lángon, újabb 5 percig együtt pároltam őket, ekkor még fedő nélkül. Megszórtam frissen őrölt borssal, csipet sóval és felöntöttem annyi vízzel, hogy szűk 1 ujjnyira ellepje. 1 tk. szárított borsikafűvel fűszereztem, és fedő alatt kb. 10-12 perc alatt készre főztem. Érdemes ellenőrizni a krumplit, és ha még nem puha, pár perccel tovább kell főzni.

A krumplit és 2-3 evőkanálnyi borsót a botmixer keverőjébe tettem, majd homogénre pürésítettem. Ezzel a péppel sűrítettem be  a főzeléket. Még egyszer megkóstoltam és csipetnyi sóval, még egy kis borssal finomítottam a fűszerezésen. Tálaláskor megszórtam egy csipet borsikafűvel.

Most feltétlenül ettük, de fasírttal, tükörtojással is menő.

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!