Rizsázzunk!

Hébe-hóba gyúr - petrezselymes tonhalas spagetti szárított paradicsommal

Finom és sokszor életmentően gyors megoldás a tonhalas spagetti. Ráadásul, ha durumtésztát használunk, még elmegy a gyúrós kategóriában is. Persze csak és kizárólag ebédre, és úgy, hogy délután legyúrjuk a kalóriákat. 🙂

Tonhalas spagetti szárított paradicsommal (1280x960)

 

Hozzávalók (2 főre):

25 dkg spagetti
2-3 szem paradicsom (a méret a lényeg: 2 nagyobb vagy 3 közepes, de mehet bele több is, ha valaki nagyon paradicsomosan szereti)
2 tonhalkonzerv (saját levében, de nem az aprított változat, hanem ahol egyben van a halhús)
1 közepes fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2-3 db szárított paradicsom (a száraz, és nem az olajos verzió)
olívaolaj
fél citrom leve
kevés csili
1 zacskó mini mozzarella light
friss petrezselyem
só, bors, édesítő

Az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk a felhevített olívaolaj a kevés felkarikázott csilivel. Rádobjuk a felkockázott paradicsomot és a vékony csíkokra vágott szárított paradicsomot is. Amikor kicsit összeesett az egész, beleöntjük a tonhalkonzerveket. Ne féljünk használni a levét is, halasabb ízű lesz az alap. Mérsékeljük a hőfokot, és az első rottyanás után mehet bele a zúzott fokhagyma, a bors, a só, a fél citrom leve és az édesítő. Ekkor még előfordulhat, hogy a paradicsom leve túl sok, de ne aggódjunk, mire a tészta kész, elfő. Ha túl száraznak tűnne a szósz, akkor se essünk kétségbe, bátran kerekítsünk hozzá a tészta levéből.

A tésztát “al dente” keménységűre, sós főzővízben főzzük meg. Lecsöpögtetés után összeforgatjuk a szósszal, majd tálaljuk. A mini mozzarellákat félbevagdossuk, egyenletesen eloszlatjuk a tésztán. Jó sok frissen aprított petrezselyemzölddel, kevés borssal megszórjuk.

Tipp: ha valaki nem szereti a petrezselymet, egye bazsalikommal.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!