Zabos reggel – gyors és gyümölcsös zabkása

…már ha valaki szereti.

Ha valami, akkor a zabkása üzembiztosan gyors reggeli. Cserébe nem túl mutatós, de legalább egészségesnek mondják. Vakartam a fejemet reggel, hogy mivel induljon a nap, de nem jött a megvilágosodás. A müzli nem volt pálya, mert ahhoz kevés volt a joghurt. Haha, tej viszont volt bőven. Zabkása lett. Na, nem a férjnek, csak a női szakasznak. Őt nem vegzáltam ilyennel, csak a kiskorút.

Előkészítés: 5 perc

Főzési idő: max. 5 perc

 

Hozzávalók (2 személyre):

6 dkg zabpehely

1,5 dl tej

1 dl ribizlis, vagy natúr joghurt (elhagyható, nekünk épp volt itthon gyümölcsjoghurt)

1 ek. napraforgóméz (jól bírja a melegítést)

1 kis marék olajos mag vegyesen (dió, mandula, mogyoró, napraforgómag)

4 szem aszalt szilva

4 szem aszalt sárgabarack

1-2 csipet őrölt szegfűszeg

Az olajos magvakat durvára vágtam, az aszalt gyümölcsöket felaprítottam. A zabpelyhet, a magokat, az aszalványokat, a mézet és a szegfűszeget elkevertem, majd a tejjel együtt egy lábasba öntöttem. Közepes lángon főzni kezdtem. 4-5 perc után lehúztam a tűzről, majd lassan hozzákevertem a joghurtot is.

Tálaláskor megszórtam még egy kevés maggal és aszalt gyümölccsel. Ennyi. 🙂

Címkék: , , , , , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »