Zippelt zserbó. Mint a gömbösített Mikulás, tudjátok, akit hóeséssel együtt üveggömbbe szuszakoltak. 😉 Na a zserbógolyó egy nagyon jó kis tömörítése minden íznek, ami a zserbóban van, viszont összehasonlíthatatlanul egyszerűbb elkészíteni. Ez is egy blogkóstolás eredménye, szintén Flórától. Képtelen voltam abbahagyni, remek receptjei vannak. 🙂 Nem mellesleg kellemes gasztroajándék is lehet, szép kis dobozban, szalaggal átkötve. De akár szaloncukrot is készíthetünk belőle, csak akkor hengeres testűre kell formázni.
3 az 1-ben finomság: egyszerűsített zserbó, vagy potenciális gasztroajándék, vagy szaloncukor.
Előkészítés: ráérősen szűk 15 perc + hűtés
Elkészítés: kb. 15 perc + amíg a csokis máz tisztességesen megszárad
Hozzávalók (kb. 20 db-hoz)
15 dkg darált háztartási keksz
10 dkg darált dió + kevés a díszítéshez
10 – 12 dkg sárgabaracklekvár (a lekvár sűrűségétől függően)
15 – 20 dkg étcsokoládé apróra törve, megolvasztva (max. 60%-os, ha magasabb kakaótartalmút használunk, túlságosan keserű lehet, ami elnyomja az ízeket)
A diót és a kekszet ledaráltam és összekevertem. Hozzáadtam annyi lekvárt, amennyitől jól kezelhető, formázható masszát kaptam. Kisebb diónyi golyókat formáztam, majd a hűtőbe tettem kb. 15 percre dermedni.
Ezután vízgőz felett megolvasztottam a csoki 3/4-ét, majd belekevertem a maradékot is. Haha, temperáltam, mint a nagyok. 😉 Amikor teljesen elolvadt a csoki, belemártottam a golyókat (két fogpiszkálót használtam a mártogatáshoz), lecsepegtettem, sütőpapírra raktam és mindegyik tetejét megszórtam kevés darált dióval.
ez így igaz, nem is kevés 🙂 kalóriavadászok korlátlanul ehetik, kevésbé szerencsés versenyzőknek csak módjával. 🙂
CSAK AZÉRT ÓVATOSAN,MERT RENDKÍVÜL SOK A KALÓRIA BENNE!
hajrá! remélem, ízleni fog. nekünk nagyon bejött. Karácsonykor szaloncukor lesz belőle a bolti helyett. 🙂
Én kifogom Próbálni! Akkor nem kókusz golyókat készítek, hanem ezt fogok készíteni.
én is annak találtam. 🙂 tényleg jól hozza a zserbó ízhatást.
Finomnak tünik