Avokádóban sült tükörtojás. Ez már annyira egyszerű és gyors, hogy csak na. Ráadásul még egészséges is. Az meg csak rajtunk múlik, mit teszünk rá. Én most csak sóztam, borsoztam, kevés citromlével meglocsoltam, a tojás tetejét pedig megszórtam kevés reszelt sajttal, ami éppen csak finoman ráolvadt. Egy szelet magos kenyérrel, mondjuk egy ilyennel, tuti, tápláló reggeli. Kell ennél több?
Tojás helyett krémsajttal is tölthetjük.
Előkészítés: kb. 5 perc, amíg a sütő előmelegszik
Sütési idő: kb. 15 perc
Hozzávalók (2 főnek):
1 avokádó
2 egész tojás
kevés citromlé
só, frissen őrölt bors
magos kenyér
kevés reszelt sajt (én most mozzarellát használtam; elhagyható)
A sütőt előmelegítettem 220 fokra, légkeveréssel. Egy tepsit a sütőbe tettem, hogy felforrósodjon.
Az avokádót kettévágtam, a magját kivettem, mindkét felét sóztam, borsoztam, rácsepegtettem kevés citromlevet. Ha nem találjuk elég mélynek a mag helyét, kicsit kikaparhatunk a húsából, hogy kényelmesen elférjen benne a tojás. A félbevágott avokádókat a tepsibe állítottam, majd a tojásokat az avokádóba ütöttem. Nem baj, ha egy kevés kifolyik a tojásból. Megszórtam a reszelt sajttal, a tepsit pedig visszatoltam a sütőbe, és készre sütöttem az egészet. A sütési idő leginkább attól függ, ki hogyan szereti a tükörtojást. Mi szeretjük, ha a sárgája folyós marad, ezért én csak 12 percig sütöttem. Ez lehet hosszabb is, rövidebb is.
Csilivel, korianderrel, friss petrezselyemzölddel is isteni.
Nézzetek be a FB-ra is, ha épp ott jártok.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: