Ha unjátok a sült krumplit, rizst, főtt krumplit, stb., itt van egy tuti alternatíva köretnek. Fűszeres sült brokkoli. Kevés sonkával, sajttal pedig akár egy jó kis egytálételt is kerekíthetünk belőle.
Összeállítani kb. 5 perc, a sütéssel együtt szűk 20 perc alatt isteni köretet készíthetünk az unásig ismételt krumplipüré helyett. Amit egyébként imádok.
Gluténmentes. Laktózmentes.
Előkészítés: 5 perc
Sütési idő: 12 – 15 perc
Hozzávalók:
1 fej brokkoli
5 – 6 gerezd fokhagyma
1 ek. borecet
só
bő fél dl olívaolaj
fűszerkeverék (római kömény, fekete bors, cayenne bors – elhagyható, ha kicsik is eszik)
A sütőt előmelegítettem 230 fokra. Egy tepsit kibéleltem sütőpapírral.
A brokkolit rózsáira szedtem és falatnyi darabokra vágtam. Ha elég kicsit a rózsák, nem is kell tovább darabolni. Megmostam, és hagytam lecsöpögni, amíg elkészítettem az öntetet. Az olívaolajat, a fokhagymákat, a borecetet és a fűszereket aprítóba tettem és krémesre mixeltem. Szép sűrű, krémszínű folyadékot kaptam. Az egészet a brokkolira csurgattam, majd alaposan összeforgattam, hogy minden darabot bevonjon az olaj.
A sütőpapírral bélelt tepsire terítettem és kb. 12 perc alatt megsütöttem. Ezalatt a brokkoli megpuhult, de még nem sült túl, a szélei viszont kicsit meg is pirultak.
Gyertek FB-ra is.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: