“Végy egy nagy cserépedényt, tegyél bele savanyú káposztát, hurkát, meg szalonnát. Öntsd fel vízzel, fedd le és bő 1 óra alatt süsd meg a sütőben. Főzz hozzá krumplit, meg egy kis kenyeret is adj mellé.” – a férj szavai a savanyú káposztás hurkával kapcsolatos teendőkről. A papírmunkát meg jól rám hagyta…
Tény, hogy sokkal jobban nem is kell megbonyolítani a történetet. Egyszerű ízek, laktató és olcsó egytálétel. Az utolsókat rúgja a télnek álcázott tavasz, még egy kis gyomorkímélő kaja belefér. Aztán most már jöjjön a kikelet, meg a friss zöldségek.
Előkészítés: 5 perc
Sütési idő: bő 1 óra
Hozzávalók (4 – 6 főre):
1 pár májas hurka (kb. 30 centisek)
1 pár véres hurka (kb. 30 centisek)
1.5 kg savanyú káposzta
1 – 2 ek. felkockázott füstölt szalonna
3 – 5 dl víz (attól függően, mennyire akarjuk szaftosra készíteni)
főtt krumpli
tejföl
friss fehérkenyér
Na és akkor valahogyan így mondta a férj: a felkockázott füstölt szalonnát közepes lángon süsd enyhén üvegesre, hogy kiengedje a zsírját. A káposztát mosd át, ha túl sós és/vagy savanyú. A 3/4-ét tedd a cserépedénybe, majd helyezd rá a kétféle hurkát. Fedd be a hurkákat a maradék káposztával, önts alá vizet, majd szórd meg a szalonnával.
Fedd le és 180 fokon bő 1 órán át süsd meg. Friss kenyérrel, főtt krumplival, tejföllel tálald. Ha nem vagy jóban a laktózzal és a gluténnal, edd csak magában vagy a főtt krumplival.
És a végére még egy sutácska kép. Facebook-on pedig itt találtok.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: