Rizsázzunk!

Rozmaringos tökmagkrém

Örülnék, ha végre tényleg tavasz lenne már. Kezdek hisztis lenni. Betegesen kívánom (kívánnám) a friss zöldségeket, a zöldet, kínomban már zacskós salátákat eszem. Múlt héten belefutottunk egy annyira borzalmas paradicsomba (rizses húshoz vettük), hogy majdnem elsírtam magam. Tökre kivagyok. 😉

Na, ha valami, akkor ez a rozmaringos tökmagkrém zöld. Meg finom is, nagyon. Pirítósra, tésztára, halhoz, rukkolával kevert salátára, sós sütikbe, bármibe, akármibe. Csak együk. Csupa jó tulajdonságai vannak: tele van cinkkel, A – vitaminnal (jót tesz a látásunknak), regenerálja a bőrt, magnéziumban gazdag (védi a szívet), jó álmatlanság ellen is. És Z.Ö.L.D.!

Laktóz -és gluténmentes.

Előkészítés: kb. 5 perc, amíg a tökmag megpirul
Összeállítás: 5 perc

rozmaringos_tokmagkrem (37)

 

Hozzávalók:

20 – 25 dkg hántolt tökmag
2 közepes gerezd fokhagyma
fél tk. friss, aprított rozmaring (vagy ízlés szerint)
3 ek. tökmagolaj(tudom, nem olcsó, de csak kevés kell bele)
fél citrom leve
kb. 1 dl víz
só, frissen őrölt bors

A sütőt előmelegítettem 220 fokra, egy tepsit kibéleltem sütőpapírral. Elterítettem rajta a tökmagokat. Amikor a sütő már forró volt, betoltam a tepsit és kicsit megpirítottam a magokat. Ezt megcsinálhatjuk egy száraz serpenyőben, tűzön is, feltéve, hogy van főzőlapunk. Nekünk ugyanis lassan 1 hete nincs, elromlott.

Amíg a tökmag megpirult, megpucoltam a fokhagymát, megmostam és felaprítottam a rozmaringot. A kissé megpirított tökmagokat – miután hűltek keveset – késes aprítóba öntöttem és összedaráltam. Ezután hozzáadtam a fokhagymát, az olajat, a citromlevet, a rozmaringot, a sót és a borsot. Belekanalaztam néhány evőkanál vizet és krémesíteni kezdtem. Adagoltam még hozzá vizet, hogy kenhetőbb állagú legyen.

Ez pedig itt a FB oldalam.

rozmaringos_tokmagkrem (52)

Inspiráció: innen

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!