Rizsázzunk!

Zsályás karalábékrémleves

Húsvétkor ez a leves biztosan ott lesz az asztalon. Most használtam először karalábéhoz zsályát, elég jól megvannak egymással. A gyereklány is jóváhagyta, zöld utat kapott. Főleg, hogy megfőzni is segített, no meg segédkezett a fényképezésnél is. 🙂

Előkészítés: 5 perc
Főzési idő: kb. 20 perc + pár perc az összeállítás

zsalyas_karalabekremleves (5)

 

Hozzávalók (4 főre):

3 nagyobb karalábé + néhány zsengébb levél
2 vastagabb szál újhagyma
2 kisebb gerezd fokhagyma
1,5 l víz
2 ek. olívaolaj
só, frissen tekert bors
1 dl tejszín (nem főző)
1 ek. citromlé
10 – 12 kisebb zsályalevél

Megpucoltam az újhagymát, a fokhagymát és a karalábékat is. A karalábé zsenge leveleit megmostam. Az újhagymát felszeleteltem. Egy közepes lábast hevíteni hevíteni kezdtem. Beleöntöttem az olívaolajat, közepesre mérsékeltem a lángot és rádobtam az újhagymát. Enyhén sóztam, majd 4 – 5 perc alatt megpároltam. Ezalatt felkockáztam a karalábékat is.

Amikor a hagyma megpárolódott, hozzáadtam az összelapított fokhagymagerezdeket és még 1 percig pároltam. Rátettem a felkockázott karalábét, sóztam, és újabb 5 percig erősebb lángon kicsit lepirítottam. Felöntöttem a vízzel, beledobtam a zsenge karalábéleveleket is, majd fedő alatt puhára főztem.

Amikor a karalábé megpuhult, lehúztam a lábast a tűzről, beletettem a finomra aprított zsályát, és botmixerrel krémesre turmixoltam a levest. Hozzácsorgattam a tejszínt, a citromlevet, alaposan elkevertem. Még egyszer megkóstoltam és egy csipet sót még adtam hozzá.

A facebook-on itt találtok meg.

zsalyas_karalabekremleves_merge

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!