Juhtúrós krémsajtos krumplis nudli

Szóval, ez a nudli nem jött volna létre, ha nem csinálok embertelenül sok krumplis tésztát a sárgabarackos gombóchoz. Kicsit töketlenkedtem vakartam a fejemet, hogy most mi a francot csinálok a maradékkal, ami akkora darab volt, mint a fejem. Hát ez lett.

 

Hozzávalók (4 főre):

a tésztához:

0,5 kg ó krumpli (ha nincs, akkor több liszt kell az újkrumplihoz)

15 – 20 dkg liszt (a krumpli lisztességétől függően)

1 csapott ek. búzadara

1 ek. zsír (olaj is jó)

1 tojás

nagy csipet só

1 tk. őrölt fahéj

a mártáshoz:

2 ek. juhtúró

3 ek. krémsajt (mascarpone volt)

1,5 dl tejszín

1 gerezd fokhagyma

1 tk. stárított kakukkfű

feketebors

frissen reszelt szerecsendió

só, ha szükséges

Egy nagy fazékban vizet kezdtem forralni.

A barackos gombóchoz nem használt tésztával dolgoztam (elkészítési mód itt). Maréknyi darabokat lecsíptem a tésztából, lisztezett deszkán hosszú hengert sodortam, majd késsel a kívánt méretre vágtam a tésztát. Lisztezett kézzel a tenyereim között kicsit megformáztam, nudli alakúra.

Amíg a víz felforrt elkészítettem a mártást. A juhtúrót simára kevertem a mascarponéval, beletettem egy gerezd zúzott fokhagymát, majd hozzáadtam a tejszínt is. Egy magasabb falú serpenyőbe öntöttem, összeforraltam, és a végén fűszereztem borssal, kakukkfűvel, szerecsendióval. Csipet sót is adtam hozzá.

A nudlikat a lobogó vízbe tettem főni. Megvártam, amíg feljöttek a víz tetejére, majd még 2 – 3 percig hagytam főni. Szűrőlapáttal a forró juhtúrós mártásba szedtem, és alaposan összeforgattam. A tetejére forró olajban pár perc alatt megsütött koktélparadicsomot tettem.

A facebookon pedig itt találtok.

Címkék: , , , , , ,
Tovább a blogra »