Meggyes kakaós olívaolajos süti

Eredetileg magozott meggyet ír a recept, de az van, hogy lusta dög voltam meggyet magozni. Ami egyébként hegyekben áll itthon. Viszont volt egy üveg jófajta házi meggylekvár, mert Apukámat idén is elkapta a gépszíj, befőzött. Na ez került a tésztába. Ettől kicsit testesebb lett, de igen csak kedvemre való így is.  Meg az is, hogy a szomszédasszonynak is ízlett. 😉

Kavarós süti, semmi fakszni, az ilyet szeretem. Köszi a receptet Hébe-hóban barátomnak és a nagymamájának (az eredeti itt). 🙂

Előkészítés: 10 perc

Sütési idő: kb. 20 perc/tűpróba!

 

Hozzávalók (kb. 15 cm x 22 cm-es tespihez):

2 bögre liszt (kb. 25 dkg)

fél bögre cukor (kb. 12 dkg)

1 csomag sütőpor

1 csomag vaníliás cukor

3 – 4 ek. cukrozatlan kakaópor

1 csapott tk. őrölt szerecsendió

1 tojás

1 bögre tej (2 dl)

fél bögre extra szűz olívaolaj (1 dl)

csipet só

2 tk. reszelt citromhéj (zacskós szárított volt)2 – 3 ek. házi meggylekvár

fehércsokoládé

A sütőt előmelegítettem 175 fokra. Egy tepsit kibéleltem sütőpapírral.

A száraz hozzávalókat egy nagy keverőtálba tettem és elkevertem. Ezután hozzáadtam a nedves alapanyagokat is. Simára kevertem. A masszát a tepsibe simítottam, egyenletesen. A tetejére néhány pötty meggylekvárt tettem, amire fehércsokoládé kockákat raktam. A tepsit betettem a sütőbe és megsütöttem. Tűpróbával ellenőriztem, kb. 20 perc alatt készre sült.

A nagy, felnőtt homokozóban is megtaláltok, itt.

 

Címkék: , , , , , , , ,
Tovább a blogra »