Rizsázzunk!

Kakukkfüves őszi gyümölcssaláta brie-vel

Köszönöm Rozinak, hogy kitartó volt és kisírta magának elérte, hogy mégis vegyek egy gránátalmát a piacon. Köszönöm az édesanyámnak, hogy 3 kiló jófajta vidéki körtét küldött édesapámmal úgy, hogy a múlt heti adagból is volt még. És végül köszönöm a húgomnak, hogy tegnap elmesélte, körtéből, szilvából és sajtból csinálta magának salátát. Ha ő nem lenne, ma nem született volna bejegyzés sem, és szépen lassan elhalt volna a blog… 😉

Megagiga egészséges ebéd, és még trendi, őszi is. Hát nem bájos? 😉 Oké, tocsogott az olívaolajos öntetben, de az van, hogy én úgy szeretem a salátákat, ha bőven van rajtuk cucc.

Összeállítás: 10 perc

kakukkfuves_gyumolcssalata_brie_sajttal (3)

 

Hozzávalók (nekem):

2 kisebb nem túl puha körte

2 közepesen érett szilva

5 dkg érett, puha brie

1 kis marék dió durvára törve, megpirítva

néhány vékony szelet friss csili

+ 1 szelet zabpelyhes rozskenyér

az öntethez:

4 – 5 ek. extra szűz olívaolaj

1 zöld citrom leve

só, frissen tekert fekete bors

1 ek. méz (lehet kevesebb vagy több is)

1 kisebb ág friss kakukkfű

1 pici gerezd fokhagyma

kakukkfuves_gyumolcssalata_brie_sajttal

Egy felforrósított száraz serpenyőben világosbarnára pirítottam a diót. Gyakran megrázogattam. Közben elkészítettem az öntetet. A hozzávalókat egy kisebb csavaros fedelű üvegbe tettem és alaposan összeráztam, amolyan Jamie-sen. A diót egy tálra öntöttem és hagytam kihűlni, majd durvára törtem.

A gyümölcsöket megmostam, a körtéket kb. 2 centis kockákra vágtam, a szilvákat vékonyabb cikkekre. A gránátalmából egy kis kanállal kikapartam kb. 2 – 3 teáskanálnyi magot. A gyümölcsöket egy tányérra halmoztam, megszórtam a pirított dióval, rátépkedtem a brie-t, majd meglocsoltam az öntettel. Végül megszórtam kevés friss csilivel. Egy szelet rozskenyérrel ettem.

Ez pedig itt a facebook telepem.

kakukkfuves_gyumolcssalata_brie_sajttal (2)

kakukkfuves_gyumolcssalata_brie_sajttal (1)

kakukkfuves_gyumolcssalata_brie_sajttal

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!