Van abban valami báj, amikor az éppen szabadságát töltő férj reggel 7-kor nekiáll kukoricakenyeret sütni. Nincs mit többet ragozni ezen, romantika ez a javából. 😉
Előkészítés: kb. 10 perc
Sütési idő: 25 – 30 perc
Hozzávalók (kb. 15 x 10 centis formához):
1 bögre kukoricaliszt
1 bögre búzaliszt
1 bögre tej
2 – 3 ek. cukor
4 tk. sütőpor
1 tojás
3 ek. olaj
1 nagy csipet só
vaníliás cukor (elhagyható)
A sütőt előmelegítjük 175 fokra. Ha nincs szilikonos sütőformánk, sütőpapírral kibéleljük azt, amiben sütni szeretnénk a kukoricakenyeret. Kb. 15 x 10-es formát használtunk.
Összevegyítjük a száraz hozzávalókat, majd hozzáadjuk a tojást, a tejet és az olajat is. Homogénre keverjük és a masszát a sütőformába öntjük. A forró sütőben nagyjából 25 perc alatt készre sütjük. 20 perc után tűpróbával ellenőrizzük a tészta állagát.
Lekvárral, vajjal, mézzel ehetjük.
Forrás: allthecooks
Kommentek