Tegnap kicsi üvegek után rohangáltam a vasárnapi WAMP NL Café workshophoz. Próbáltam nem a legutolsó pillanatra hagyni a beszerzést, még így is maradt restanciám. Mivel én voltam mozgásban, a vacsora hozzávalóit is én vettem meg. Zoli másfél hete random jelleggel, de stabilan hajtogatja a halászlé szót. Az úgy van, hogy néha beakad neki valami, amit nagyon megenne, és akkor csak kattog a lemez. Viszont itthon most nem állunk neki halászlevet főzni az 5. emeleten, úgyhogy a halászlé szó továbbra is gyakran elhangzik.
Borjút vettem, vörösboros ragut főzött belőle. Óvatosan javasoltam neki, hogy a kamrában lévő 1 kiló paszternákból milyen finom kék sajtos pürét csinálhatna a borjú mellé. 🙂 A maradékból ma megebédeltem, még egy kis extra kék sajttal és pirított dióval.
Előkészítés: 10 perc
Főzés/összeállítás idő: 20 – 25 perc
Hozzávalók:
1 kg paszternák
só, frissen tekert bors
5 dkg vaj
kevés tej, ha túl sűrű a püré
8 dkg kék sajt
1 csapott ek. nádcukor (elhagyható)
durvára vágott pirított dió
A paszternákot megpucoljuk, kb. 2 centis darabokra vágjuk és annyi vízben, ami 1-2 ujjnyira ellepi, puhára főzzük. A vizet kissé sózzunk, de csak óvatosan, mert a kék sajt elég sós. Amikor a paszternák megpuhul, leszűrjük a felesleges vizet. Krumplinyomóval 3x áttörjük, így a fásabb részek már nem kerülnek a pürébe. Hozzáadjuk a vajat, a kék sajtot, a cukrot és alaposan összekeverjük. Ha szükséges, sózzuk még, frissen tekert borssal fűszerezzük.
Száraz serpenyőben pirítsuk meg a diót, egy nagy késsel vágjuk nagyobb darabokra és szórjuk meg vele a püré tetejét. Kevés kék sajtot morzsolhatunk a tetejére. Friss petrezselyemmel vagy friss korianderrel tálalhatjuk.
A facebookon itt találtok meg.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: