Az hiszem, épp a Húsimádók klubját néztük néhány hete a TV Paprikán, abban csinált az ausztrál csóka szalonnalekvárt. Zoliban olyan mély nyomot hagyott, hogy azóta is hajtogatta, ez milyen jó. Aztán a Street Kitchen egyik videójában is láttam egy verziót. Tegnap meg leteszteltük a barátainkon a sajátunkat.
Elkészítési idő: kb. 15 perc
Hozzávalók ( 1 kicsi erőspistás üveghez):
20 dkg bacon
1 kis fej lilahagyma
1 kis fej vöröshagyma
3 kisebb gerezd fokhagyma
néhány csipet szárított rozmaring
frissen tekert bors (8 – 10 tekerésnyi)
csipet só
1 ek. méz
1 – 2 ek. balzsamecet
1 csipet nádcukor
3 szem szegfűszeg
1 nagy narancs felének a leve
A hagymákat megpucoltam, felaprítottam. A bacont felkockáztam és egy serpenyőben ropogósra sütöttem. Félretettem egy tányérra. A bacon kisült zsírjában a közepesnél kicsit enyhébb lángon dinsztelni kezdtem a hagymákat. Picit sóztam. Amikor félig megpuhultak, hozzáadtam a szegfűszeget, a rozmaringot, a mézet, a nádcukrot és a balzsamecetet. Belefacsartam egy nagy narancs felének a levét. Ha kezeletlen narancsot kapunk, a héját is reszeljük bele. Alaposan elkevertem és hagytam teljesen megpárolódni.
A sült szalonnát a hagymával együtt késes aprítóba tettem, frissen őrölt borsot adtam hozzá és az egészet összeaprítottam. Apró bacon darabokat hagytam benne, hogy kicsit ropogós legyen.
A kis üveg dekorálásához a cuccok (pékzsineg, papírcsillag) az Ezt ettem: a bolt-ból vannak.
Facebook: Rizsázzunk!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: