Mindenkinek nagyon boldog új évet kívánunk! 🙂
Hozzávalók:
3 – 4 nagy marék apró savanyú káposzta
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 paradicsom
1 fehér paprika
1 nagy szál füstölt kolbász felkarikázva
10 – 15 dkg angol szalonna felkockázva
só, bors
4 – 5 babérlevél
1 ek. őrölt piros paprika
min. 3 liter víz vagy zöldségalaplé
A vöröshagymát megpucoltam és felaprítottam. A szalonnát kevés olajon megsütöttem, hozzáadtam a hagymát és üvegesre pároltam. Beletettem a felkarikázott kolbászt, hagytam kicsit sülni. Ezután hozzáadtam a zúzott fokhagyma felét és a savanyú káposztát is. Megszórtam piros paprikával, adtam hozzá babérlevelet, alaposan elkevertem és visszatettem a tűzre. Egyszer lepirítottam, majd felöntöttem vízzel. Sóztam, borsoztam, hozzáadtam a maradék zúzott fokhagymát és fedő alatt hagytam egyszer felforrni. Ezután takarékra tettem a lángot és negyed órán át lassan gyöngyözve főztem még. A végén egy kóstolás után még egy kicsit sóztam és borsoztam. Tejföllel tálaltam, friss kenyérrel ettük.
Facebook: Rizsázzunk!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: