Amikor kijött az HBO Terápia című sorozata, nagyjából 3 nap alatt letudtam az összes részt. Odavagyok Mácsaiért, miatta kezdtem el nézni. Na meg Csákányi Eszter miatt is. Vesztemre, az első évadon felbuzdulva nemrég megcsinálták a másodikat is, és azzal is végeztem. Ez sem volt kevésbé addiktív. Valaki tudja, hogy lesz-e harmadik évad is?
A padlizsán pedig jó. És finom. És krémes. Ez pedig itt életem első időzített bejegyzése. Eddig csak valós időben blogoltam, de tetszik, hogy valószínűleg éppen a város másik oldalán leszek, amikor a wordpress kilövi a cuccot.
(Még mindig sk. Apacuka kerámiákkal sztájlingolok. 😉 )
Sütési idő: 45 – 50 perc
Összeállítás: max. 10 perc
Hozzávalók:
1 nagyobb padlizsán
2 nagy marék dió
3 gerezd fokhagyma
1 csapott tk. egész koriander
1 nagyobb csipet egész római kömény
1 mk. szecsuani bors
néhány csipet só
néhány csipet frissen őrölt fekete bors
1 – 2 tk. méz (elhagyható, ha valaki nem szereti kicsit édesen)
kb. fél (kicsi) citrom vagy zöld citrom leve (ízlés szerint több vagy kevesebb)
1 ek. olívaolaj
tálaláshoz olívaolaj, csilipehely, rozskenyér
A sütőt előmelegítettem 220 fokra (alsó-felső). A padlizsánokat tepsibe tettem és 45 – 50 perc alatt megsütöttem.
A diót forró száraz serpenyőben illatosra és világos aranybarnára pirítottam, tányérra tettem hűlni. A koriandert, a római köményt és a szecsuani borsot a serpenyőbe tettem és pár perc alatt azokat is illatosra pirítottam. Mozsárba tettem és finomra őröltem. Megpucoltam a fokhagymákat.
A megsült padlizsánok húsát kikapartam és szűrőben pár percig hagytam lecsepegni, hogy kevésbé legyen leves. Ezután késes robotgépbe tettem az összes hozzávalóval együtt és krémes turmixoltam. A végén megszórtam kevés csilipehellyel és meglocsoltam még egy kis olívaolajjal. Rozskenyérrel ettem.
Facebook: Rizsázzunk!