Eper – zöld spárga – brie saláta

Nincs történet, csak ez a saláta. Ha csak az nem, hogy fülférgem van és tegnap dél óta megy végtelenítve a fejemben az, hogy epersali, epersali, hű de finom… És képtelen vagyok szabadulni tőle.

Hajrá! Van még eper és zöld spárga is. Aztán már csak száraz kenyeret eszünk, vízzel. 😉

Elkészítés: kb. 10 perc

 

Hozzávalók (1 főre):

5 szem eper

6 – 8 szál zsenge zöld spárga

1 – 2 nagy marék zöld saláta

néhány szelet lágy brie sajt

2 – 3 vékony szelet sonka (prosciutto, pármai, feketeerdő, iberico), de el is hagyható

1 tk. pirított fenyőmag vagy pár szem pirított dió

1 tk. pirított szezámmag

1 ek. dióolaj vagy 1 ek. olívaolaj

1 – 2 ek. balzsamecet

1 tk. méz

kevés frissen tekert bors (3 – 4 tekerés a borsőrlőn)

1 közepes csipet chili pehely (elhagyható)

Megmostam az epret és a spárgát. Félretettem száradni őket.

Száraz serpenyőben pár perc alatt illatosra, világos aranybarnára pirítottam a magokat. Tányérra szórtam őket és hagyta kihűlni. Az epret kicsumáztam és 4 felé vágtam. A spárgák végét letörtem, a szálakat pedig kb. 2 centis darabokra törtem. Vágtam 3 szelet brie sajtot.

Mindent egy tányérra halmoztam és meglocsoltam az olajjal, a mézzel és a balzsamecettel. Megszórtam kevés frissen őrölt borssal és egy nagy csipet chili pehellyel. Az egészet jól összeforgattam. A salátára tépkedtem nagyobb darabokban a sonkát, a tetejére fektettem a sajtszeleteket és megettem.

Az olajat, a balzsamecetet és a mézet egy kis tálkában is kikeverhetjük, és kóstolhatjuk, ha pedig valamelyik összetevőből kell még bele, pótolhatjuk. Ha valakinek hiányzik belőle a só, nyugodtan adjon hozzá egy csipetnyit.

Facebook: Rizsázzunk!

Címkék: , , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »