Rizsázzunk!

Zöldborsó pesto-s tagliatelle

Ma egész nap gyereknap van az oviban. Délelőtt a kölköket fárasztják, délután meg a szülőket. 😉 Apa-focival meg Anya-kötélhúzással… A sós süti szekciót megnyerte Rozi csoportja, ami nekem kapóra jött. Inkább a büfé szekciót erősítem, mint a kötélhúzó csapatot. 😉 Sütöttem vagy 5 tepsi sós rágcsát, de valami épeszűt is ennem kellett, mostanában amúgy sincs jó kedvében a gyomrom, kellett valami rendes főtt étel is neki.

Zöldborsó pesto-t még soha nem csináltam, de most ezen is túl vagyok. Nagyon jó.

Elkészítés: 15 perc (komolyan!)

zoldborso_pestos_teszta

 

Hozzávalók ( 2 főre):

20 dkg tészta (tagliatelle, spagetti, fodros kocka)

kb. 25 dkg zöldborsó

1 csokor friss petrezselyem

1 nagy marék bazsalikomlevél

2 kisebb vagy 1 nagy gerezd fokhagyma

2 púpos ek. pirított mogyoró durvára vágva + egy kevés a tálaláshoz

reszelt parmezán vagy parmezán jellegű sajt (kb. 40 g)

1 zöld citrom leve

40 ml olívaolaj

só, frissen tekert bors

1 – 2 nagy csipet chili pehely

Vizet forraltam a tésztának, alaposan sóztam. Amikor a víz felforrt, beletettem a tésztát és 8 perc alatt fog keményre főztem.

Amíg a tészta főtt, elkészítettem a zöldborsó pesto-t. Késes aprítóba tettem a zöldborsót, a fokhagymát és a mogyorót. Pépesíteni kezdtem. Hozzáadtam a parmezánt, az olívaolajat, a petrezselyem 3/4-ét, a bazsalikomleveleket, a zöld citrom levét és addig  kevertem, amíg krémes, lágy pesto-t kaptam. Megkóstoltam és fűszereztem a chili pehellyel, kevés sóval és borssal. Csak óvatosan, mert a tészta is kellően sós lesz. Még egyszer kevertem rajta egyet a robotgéppel.

A tésztát leszűrtem, a főzővizéből félretettem egy decinyit. A tésztát visszatettem a fazékba, hozzáadtam a zöldborsó pesto-t és a félretett főzővizet. Alaposan összekevertem.

Tálaláskor megszórtam még egy kevés durvára vágott mogyoróval és a maradék durvára vágott petrezselyemmel. Az én adagomra két vékony szál nyers zöld spárgát is rátördeltem.

Facebook: Rizsázzunk!

forrás: itt

zoldborso_pestos_teszta (5)

zoldborso_pestos_teszta (3)

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!