Ma egész nap gyereknap van az oviban. Délelőtt a kölköket fárasztják, délután meg a szülőket. 😉 Apa-focival meg Anya-kötélhúzással… A sós süti szekciót megnyerte Rozi csoportja, ami nekem kapóra jött. Inkább a büfé szekciót erősítem, mint a kötélhúzó csapatot. 😉 Sütöttem vagy 5 tepsi sós rágcsát, de valami épeszűt is ennem kellett, mostanában amúgy sincs jó kedvében a gyomrom, kellett valami rendes főtt étel is neki.
Zöldborsó pesto-t még soha nem csináltam, de most ezen is túl vagyok. Nagyon jó.
Elkészítés: 15 perc (komolyan!)
Hozzávalók ( 2 főre):
20 dkg tészta (tagliatelle, spagetti, fodros kocka)
kb. 25 dkg zöldborsó
1 csokor friss petrezselyem
1 nagy marék bazsalikomlevél
2 kisebb vagy 1 nagy gerezd fokhagyma
2 púpos ek. pirított mogyoró durvára vágva + egy kevés a tálaláshoz
reszelt parmezán vagy parmezán jellegű sajt (kb. 40 g)
1 zöld citrom leve
40 ml olívaolaj
só, frissen tekert bors
1 – 2 nagy csipet chili pehely
Vizet forraltam a tésztának, alaposan sóztam. Amikor a víz felforrt, beletettem a tésztát és 8 perc alatt fog keményre főztem.
Amíg a tészta főtt, elkészítettem a zöldborsó pesto-t. Késes aprítóba tettem a zöldborsót, a fokhagymát és a mogyorót. Pépesíteni kezdtem. Hozzáadtam a parmezánt, az olívaolajat, a petrezselyem 3/4-ét, a bazsalikomleveleket, a zöld citrom levét és addig kevertem, amíg krémes, lágy pesto-t kaptam. Megkóstoltam és fűszereztem a chili pehellyel, kevés sóval és borssal. Csak óvatosan, mert a tészta is kellően sós lesz. Még egyszer kevertem rajta egyet a robotgéppel.
A tésztát leszűrtem, a főzővizéből félretettem egy decinyit. A tésztát visszatettem a fazékba, hozzáadtam a zöldborsó pesto-t és a félretett főzővizet. Alaposan összekevertem.
Tálaláskor megszórtam még egy kevés durvára vágott mogyoróval és a maradék durvára vágott petrezselyemmel. Az én adagomra két vékony szál nyers zöld spárgát is rátördeltem.
Facebook: Rizsázzunk!
forrás: itt
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: