Málnás kakaós banánfagylalt

Ezt a receptet a wannabe chef lányoktól vettem át, mert fergeteges. Elképesztően finom fagyi, annak ellenére imádtam, hogy nem szeretem a banános édességeket. Néhány perc alatt elkészül és még egészséges is. Ezzel vártam a gyereklányt a nyaralásából, másfél hét után ma keveredett haza a nagyszüleitől*. Ráadásul együtt készítettük el, Rozi még citromfüvet is szedett bele a “kertből”. Én pedig adtam hozzá egy jó nagy marék fagyasztott málnát. A kisasszony most kanalazza befelé (mire befejezem a bejegyzést, már alszik is). Még az édesapjának is ízlett, aki nem különösebben szereti a fagyi(féléket).

A banánok nem voltak elég édesek, kevés agaveszirupot is adtam hozzá, ami még egy ovis bulira sütött sütik után maradt meg (van egy fruktóz/cukorérzékeny kislány Rozi csoportjában, miatta használtam az agavét). Szóval a klasszikus értelemben használt cukortól mentes, nincs benne, vagyis cukormentesféle. Mellesleg majdnem nem lett semmi az egész fagyi-ügyből, mert a sarki közértben nem volt banánn (legalább is úgy tűnt)! Ugye?! Én is pontosan ilyen értetlenül álltam a probléma előtt. Kérdésre/kérésre aztán előkerült 1 fürt, elfelejtették kitenni a polcra a friss szállítmányt.

*Rozi annyi időt töltött mostanában a nagymamájáékkal/nál, hogy amióta megint itthon van, következetesen lemamiz, de bocsánatot kér minden alkalommal. Csók Anyukám. 😉

Előkészítés: a banánok min. 2 órányi fagyasztása

Összeállítás: 5 perc

 

Hozzávalók (2 főre):

2 nagy banán

2 púpozott ek. cukrozatlan kakaópor

1 jó nagy marék fagyasztott málna

kis marék friss citromfű

2 – 3 tk. agaveszirup (vagy méz) – elhagyható, ha a banán elég érett és édes

a díszítéshez néhány szem fagyos málna és citromfű

A banánokat megpucoltam, felkarikáztam. A banánkarikákat egy kisebb műanyag dobozba tettem (egy műanyag doboz tetejére is sorakoztathatjuk) és 3 órára a fagyasztóba tettem.

Az összeállítás már tényleg gyerekjáték volt. A felkarikázott banánt, a málnát és a megmosott citromfű leveleket a botmixer edényébe tettük és pár perc alatt krémesre turmixoltuk az egészet. Aprítógépben is készíthetjük. Ha túlságosan felolvadna, visszahűthetjük a fagyasztóban.

Tálaláskor néhány szem fagyos málnát és egy kis friss citromfüvet tettünk rá. Isteni. Csak túl gyorsan elfogy…

Facebook: Rizsázzunk!

Címkék: , , , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »