Gyerekkori barátnőm Angliában él már vagy tizen+ éve és kb. majdnem annyi ideje gyűjtögeti nekem az ilyen-olyan angol receptes kártyákat, újságokat, füzeteket, cetliket. Valahányszor hazajönnek, kapok egy testes pakkot, amiből egy általános iskolai osztály fél éves osztálypénze meglenne, ha papírt gyűjtenének.
Itthon voltak, megint. Megkaptam az aktuális éves adagot, most főleg receptkártyákat. Leginkább a Waitrose-ból. Jókat hozott, megint. Meg egy jó nagy üveg Pimm’s-t, epreset, special edition-t. Én ezt nagyon megszerettem. Jelentősebb mennyiséget meg tudtunk inni belőle, amikor náluk voltunk. Szerencsére mindig eleget vett eddig.
Azt hiszem, újra elindítom a Waitrose sorozatot, ezzel a no-bake raspberry cheesecake recepttel, aminek a magyar neve egyszerűen csak málnás poharazgatós. A sütés nélküli poharas sajttorta szerintem tök bénán hangzik, ez meg még annál is bénább legalább. 😉
Egy kis módosítással, ez az én verzióm. Ha pedig a kekszet zabpehelyre vagy házi granolára cseréljük, tápláló és laktató reggeli lehet belőle.
Előkészítés: 10 perc + némi hűtés (mondjuk 2 óra)
Összeállítás: 1 perc
Hozzávalók (4 kis pohárhoz):
5 db digestive vagy zabkeksz
a krémsajtos réteghez:
15 dkg krémsajt (mondjuk philadelphia)
15 dkg lecsepegtetett görög joghurt
2 – 4 ek. méz
1 vanília rúd kikapart magjai vagy néhány csipet vaníliapor
csipet só
a málnás réteghez:
10 – 15 dkg málna
3 – 4 ek. ház bodzaszörp vagy málnaszörp
fél zöld citrom leve
méz, ha szükséges
A málnát egy tálkában elkevertem a bodzaszörppel, egy evőkanál hátával kicsit összetörtem. Félretettem tálalásig.
A krémsajtot kikevertem a görög joghurttal, mézzel, vaníliával és a csipet sóval. A kekszeket késes aprítóban ledaráltam, kissé darabosra. A kekszmorzsát a poharak aljába tettem, rákanalaztam a krémsajtos masszát, folpack-kal lefedtem és hűtőbe tettem legalább 2 órára.
Tálaláskor a tetejére kanalaztam a málnát.
Facebook: Rizsázzunk!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: