Készítsetek házi müzlikeveréket. Mondjuk így. A következő napokban (talán) írok még ide valami sztorit is, de most inkább Agymenőket nézek. Ezt a napot elvitte magával a széllel ide pöffeszkedő fejfájás, úgyhogy megyek bambulni.
Előkészítés: 5 perc
Sütési idő: kb. 25 perc
Hozzávalók (kb. 50 dkg-hoz):
20 dkg nagyszemű zabpehely
6-8 dkg mandula
6-8 dkg dió durvára aprítva
1 ek. tökmag (vagy napraforgómag)
1 marék darált dió (ez elhagyható, de jót tesz neki)
5-6 ek. méz
4 ek. olaj (pl. repceolaj, de olívaolajjal is nagyon finom)
néhány nagy csipet őrölt fahéj
csipet só
1 késhegynyi holland kakaópor
1 csipet őrölt kurkuma
aszalványok (most aranymazsola, ribizli, kandírozott narancshéj, kandírozott mangó)
1 kezeletlen kicsi citrom reszelt héja
70%-os étcsokoládé
A sütőt előmelegítettem 160 fokra légkeverésen. A mandulát és a diót durvára vágtam és a zabpehellyel, a csipet sóval, a fahéjjal, a holland kakaóval és a kurkumával egy nagyobb tepsibe tettem. Ráöntöttem a darált diót is. Hozzáadtam a reszelt citromhéjat.
A mézet és az olajat lassú tűzön összemelegítettem. Nem forraltam, csak melegítettem! A fűszeres zabpelyhes keverékhez öntöttem. Az egészet elkevertem. A sütőbe tettem a tepsit és kb. 25 perc alatt ropogósra sütöttem. 4-5 alkalommal átkevertem.
Amikor elkészült, kivettem a sütőből, kicsit hagytam hűlni, végül belekevertem az aszalt gyümölcsöket is és a felaprított étcsokit.
Facebook: Rizsázzunk!
Instagram: rizsazzunk_blog
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: