Rizsázzunk!

Fahéjas müzlikeverék

Készítsetek házi müzlikeveréket. Mondjuk így. A következő napokban (talán) írok még ide valami sztorit is, de most inkább Agymenőket nézek. Ezt a napot elvitte magával a széllel ide pöffeszkedő fejfájás, úgyhogy megyek bambulni.

Előkészítés: 5 perc

Sütési idő: kb. 25 perc

 

 

Hozzávalók (kb. 50 dkg-hoz):

20 dkg nagyszemű zabpehely

6-8 dkg mandula

6-8 dkg dió durvára aprítva

1 ek. tökmag (vagy napraforgómag)

1 marék darált dió (ez elhagyható, de jót tesz neki)

5-6 ek. méz

4 ek. olaj (pl. repceolaj, de olívaolajjal is nagyon finom)

néhány nagy csipet őrölt fahéj

csipet só

1 késhegynyi holland kakaópor

1 csipet őrölt kurkuma

aszalványok (most aranymazsola, ribizli, kandírozott narancshéj, kandírozott mangó)

1 kezeletlen kicsi citrom reszelt héja

70%-os étcsokoládé

A sütőt előmelegítettem 160 fokra légkeverésen. A mandulát és a diót durvára vágtam és a zabpehellyel, a csipet sóval, a fahéjjal, a holland kakaóval és a kurkumával egy nagyobb tepsibe tettem. Ráöntöttem a darált diót is. Hozzáadtam a reszelt citromhéjat.

A mézet és az olajat lassú tűzön összemelegítettem. Nem forraltam, csak melegítettem! A fűszeres zabpelyhes keverékhez öntöttem. Az egészet elkevertem. A sütőbe tettem a tepsit és kb. 25 perc alatt ropogósra sütöttem. 4-5 alkalommal átkevertem.

Amikor elkészült, kivettem a sütőből, kicsit hagytam hűlni, végül belekevertem az aszalt gyümölcsöket is és a felaprított étcsokit.

Facebook: Rizsázzunk!

Instagram: rizsazzunk_blog

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!