Kapros-tormás sonkakrém

A maradékmentes – fenntartható háztartás címre megyek.

Elkészítés: 15 perc + hűtés felhasználásig

 

Hozzávalók:

15 dkg natúr krémsajt

1 ek. tejföl

1 nagy csokor friss kapor

1 kis csokor friss petrezselyem

1 nagy vastag szelet füstölt, főtt sonka

1-2 szál újhagyma a zöldjével együtt

néhány darab firss retek vékonyan felszeletelve

csipet só, frissen őrölt fekete bors

1 főtt kemény tojás

1 ek. tejföl

1 csapott ek. mustár

kb. 5 centis darab friss torma

1 ek. ecetes torma

A krémsajtot keverőtálba tettem. A megmosott kaprot és petrezselyemzöldet finomra aprítottam. Az újhagymát vékonyan felkarikáztam.

A sonkát vékony szálakra tépkedtem, de akár apró kockákra is vághatjuk. A tojásfehérjét apró kockákra vágtam, a sárgáját villával a krémsajthoz kevertem. Minden hozzávalót a krémsajthoz adtam, alaposan elkevertem. Kóstolás után ízesíthetjük még tormával, sóval, borssal, mustárral, ízlés szerint.

Hűtőbe tettem.

Facebook: Rizsázzunk!

Instagram: rizsazzunk_blog

Címkék: , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »