Rizsázzunk!

Petrezselyem pesztós penne zöldborsóval

A legutóbbi bejegyzés márciusi. Pfff… Zavarba jöttem, amikor fel kellett tölteni ide a képet, nem emlékeztem, hogyan kell csinálni.

Van még zöldborsó, ugyan célfotós a történet, nagyon szezon vége van már.

A gramm jelölésen elegánsan lépjetek túl. A Four Bites csajokkal a legújabb nyári kínálatot tervezzük, a pesztó az egyik új falatkához egy kísérlet, a Konyhán pedig csak pontosan, szépen, hogy senki ne akarjon eret vágni magán.

Előkészítés: 5 perc

Elkészítés: kb. 20 perc

 

Hozzávalók (4 főre):

30 dkg penne (durum)

1 csésze zöldborsó (friss vagy fagyasztott)

1 ek. olívaolaj

4 szál újhagyma

2-3 csipet só (ízlés kérdése)

3-4 tekerésnyi frissen őrölt fekete bors

1 csokor friss kapor (vagy 1 púpozott tk. szárított)

a petrezselyem pesztóhoz:

66 g napraforgómag kicsit megpirítva

80 g rukkola

60 g petrezselyem

1 gerezd fokhagyma (elhagyható)

65 gr olívaolaj

15 gr citromlé

1 citrom reszelt héja

1 dl víz

2 nagy csipet só

5 tekerésnyi frissen őrölt fekete bors

1 ek. méz (elhagyható)

Egy fazékban vizet forraltam a tésztának. A vizet 2 ek. sóval sóztam. Amikor felforrt, beletettem a tésztát, amit kb. 10 perc alatt megfőztem (fog keményre).

Közben összeállítottam a petrezselyem pesztót. A napraforgómagot száraz serpenyőben enyhén megpirítottam. A többi hozzávalóval együtt késes aprítóba tettem és krémesre turmixoltam.

A borsót is elkészítettem. Vékonyan felkarikáztam az újhagymát, kevés olívaolajon pár perc alatt megfonnyasztottam. Kissé sóztam. Ezután hozzáadtam a zöldborsót. Borsoztam, megszórtam a kapor felével, és pár percig pároltam. Roppanósra hagytam. A végén megszórtam a maradék kaporral.

A tésztát leszűrtem. A főzőléből felfogtam 2-3 evőkanálnyit, amit a pesztóhoz kevertem. Tálalás előtt a tésztát összekevertem a zöldborsóval és a petrezselyem pesztóval. Megszórtam friss kaporral.

Facebook: Rizsázzunk!

Instagram: rizsazzunk_blog

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!