Nem igazán szeretem a fügét, nekem túl édes. Most mégis vettem, mert annyira édes (!) pofa volt a néni a piacon, aki árulta, hogy nem tudtam ott hagyni nála az utolsó darabokat. 30 ft/db áron adta, a zaldiban meg140 ft-ot kóstál egy darab. Ennyiért még nekem is bőven megérte. Jó, persze, ezek kisebbek voltak, de a néni meg cukibb, mint a bolti pénztáros.
Nemrég láttam Jamie Oliver oldalán egy fügés saláta receptjét, rákerestem újra. Az öntet összetevőit a málnaeceten kívül tőle nyúltam, a többit én tettem hozzá. És a fene egye meg, Jamie megint nem tévedett. Igaz, én sem. Well done! 😉
Összeállítás: max. 10 perc
Hozzávalók (1 főre):
3 – 4 kicsi füge (vagy 1 nagy)
1 nagy marék rukkola
1 ek. pörkölt sótlan pisztácia
1 sárga bébi cukkini vékonyan szeletelt héja
morzsolt kecskesajt
az öntethez:
2 ek. extra szűz olívaolaj
2 ek. citromlé (lehet kevesebb is)
1 ek. méz
1 – 2 ek. málnaecet
csipet só
csipet bors
Tányérra tettem egy nagy marék rukkolát. Zöldséghámozóval vékonyan lehámoztam a megmosott sárga cukkini zsenge héját és a rukkolára halmoztam. A megmosott fügéket negyedeltem, a rukkolás alapra tettem. Rámorzsoltam a kecskesajtot, megszórtam a sótlan pörkölt pisztáciával.
Elkészítettem az öntetet. Az olívaolajat összekevertem a citromlével, a mézzel, a málnaecettel, a csipet sóval és borssal. Alaposan elkevertem, majd a salátára öntöttem. Egy szelet rozsos, magos kenyérrel ettem.
A facebookon itt találtok meg.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: