Rizsázzunk!

Szabadon variálható kapros túróhab

Bizarr? Kapor és édes túróhab? Pedig nagyon is jó kombó. És ha valami bizarr, akkor ez a dal az, a kapros túróhab meg finom. 🙂

A kapornak még szezonja van, málna helyett meg lehet hozzá körte is. Vagy semmi gyümölcs, semmi bonyolítás. (Ej, jó régi ez a kép, olyan is. Nagy fotográfus voltam ám. 😛 Digitális gép, ott felejtett dátum, rossz szögből rossz fényviszonyokkal fotózott kaja. Megvolt az összes gyerekbetegség :-P).

kapros krém

 

Hozzávalók (4 pohárkányi):

1 dl 30%-os tejszín
1 ek. porcukor
25 dkg szobahőmérsékletű, krémes túró (vagy mezei tehén túró jól áttörve)
2 ek. méz
1 zöldcitrom reszelt héja (ha nem kapunk lime-ot, a sima citrom is jó)
fél zöldcitrom leve
csipet só, épp csak annyi, amennyi a hüvelyk -és a mutatóujj begyei között elfér
1 csokor kapor
(25 dkg málna, ha szezonban készítjük el ezt a desszertet)

A hideg tejszínt elektromos kézi habverővel kemény habbá vertem egy evőkanál porcukorral. Fontos, hogy hideg legyen, mert akkor lesz igazán tartása a tejszínhabnak. A legjobb, ha a habverőket is betesszük 1 órára a hűtőbe. A felvert habot a felhasználásig visszatettem a hűtőbe.

Megmostam és hagytam lecsepegni a kaprot. Ezután a túrót jól kikevertem a mézzel, a csipet sóval, a zöldcitrom héjával és fél zöldcitrom levével. Ha hagyományos túróval dolgozunk, alaposan passzírozzuk, törjük át.

Finomra aprítottam a kaprot (a szárát nem, csak a leveleket), és a túrós masszába kevertem. Ezt követően beleforgattam a hideg tejszínhabot is. Én több, mint 2 órára a hűtőbe tettem, de minimum 1 óra kell neki, hogy igazán összeérjenek az ízek. Kis poharakban tálaltam, a tetejét kaporral (és málnával) díszítettem.

Eperrel és bazsalikommal is kiválóan működik ez a desszert, ha megint szezonja lesz az epernek, érdemes kipróbálni.

Forrás: Chili&Vanilia/Magyar Narancs (már nem emlékszem, melyik szám volt)

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!