A Mátra szélén, a parádi kópban találtam írót a tejtermékes pultban. Fura. Azonnal a kosárba tettem. Fogalmam sem volt, mibe teszem, csak megvettem. Egy része ebbe a főzelékbe került, a többihez keresek a hétvégén valami süti receptet. Rachel Allen-nél biztosan lesz… 😉
A főzelékemet most is Viki 5elemes konyhája inspirálta. Épp befejeztük a nyári tanfolyamot, tananyag volt a cukkini is.
Előkészítés: 10 perc
Főzési idő: kb. 15 perc
Hozzávalók (2 főre):
5 db salátacukkini
1 szűk maréknyi kígyóbab
2 kisebb krumpli
3 szál újhagyma
annyi víz, amennyi fél ujjnyira ellepi
6 ek. író
1 nagy csipet fehérbors
1 késhegynyi őrölt kurkuma
só
1 jó nagy csipet finomítatlan nádcukor
fél citrom leve (kicsi citromé)
1 kis csokor petrezselyemzöld
A cukkiniket megmostam, egy kivételével mindet megpucoltam. A babot megmostam, és kb. 1 centis darabokra vágtam. A krumplikat meghámoztam és apró kockákra vágtam. Megmostam a petrezselymet, félretettem.
Egy magasabb falú lábast hevíteni kezdtem, olívaolajat öntöttem bele és amikor forró lett, beletettem az újhagymát és közepes tűzőn üvegesre pároltam. A hagymához adtam a krumplit, a babot és a cukkinit is. Sóztam, borsoztam, cukroztam és felöntöttem annyi vízzel, amennyi fél ujjnyira ellepi. Fedő alatt, kis lángon megpároltam. Ezután az 1/3-át a botmixer edényébe tettem, hozzáadtam az írót és az egészet krémesre turmixoltam. Visszaöntöttem a lábasba. Még egy kicsit sóztam, megszórtam a kurkumával, a citromlevet is belecsurgattam. Végül belekevertem a friss aprított petrezselymet is.
Tálaláskor még egy kevés friss petrezselymet szórtam a tetejére.
Facebook: Rizsázzunk!
Szerintetek