Köszönöm Rozinak, hogy kitartó volt és kisírta magának elérte, hogy mégis vegyek egy gránátalmát a piacon. Köszönöm az édesanyámnak, hogy 3 kiló jófajta vidéki körtét küldött édesapámmal úgy, hogy a múlt heti adagból is volt még. És végül köszönöm a húgomnak, hogy tegnap elmesélte, körtéből, szilvából és sajtból csinálta magának salátát. Ha ő nem lenne, ma nem született volna bejegyzés sem, és szépen lassan elhalt volna a blog… 😉
Megagiga egészséges ebéd, és még trendi, őszi is. Hát nem bájos? 😉 Oké, tocsogott az olívaolajos öntetben, de az van, hogy én úgy szeretem a salátákat, ha bőven van rajtuk cucc.
Összeállítás: 10 perc
Hozzávalók (nekem):
2 kisebb nem túl puha körte
2 közepesen érett szilva
5 dkg érett, puha brie
1 kis marék dió durvára törve, megpirítva
néhány vékony szelet friss csili
+ 1 szelet zabpelyhes rozskenyér
az öntethez:
4 – 5 ek. extra szűz olívaolaj
1 zöld citrom leve
só, frissen tekert fekete bors
1 ek. méz (lehet kevesebb vagy több is)
1 kisebb ág friss kakukkfű
1 pici gerezd fokhagyma
Egy felforrósított száraz serpenyőben világosbarnára pirítottam a diót. Gyakran megrázogattam. Közben elkészítettem az öntetet. A hozzávalókat egy kisebb csavaros fedelű üvegbe tettem és alaposan összeráztam, amolyan Jamie-sen. A diót egy tálra öntöttem és hagytam kihűlni, majd durvára törtem.
A gyümölcsöket megmostam, a körtéket kb. 2 centis kockákra vágtam, a szilvákat vékonyabb cikkekre. A gránátalmából egy kis kanállal kikapartam kb. 2 – 3 teáskanálnyi magot. A gyümölcsöket egy tányérra halmoztam, megszórtam a pirított dióval, rátépkedtem a brie-t, majd meglocsoltam az öntettel. Végül megszórtam kevés friss csilivel. Egy szelet rozskenyérrel ettem.
Ez pedig itt a facebook telepem.
Szerintetek