Amikor az ember öntelten magabiztos, az élet mindig gondoskodik róla, hogy az ego kapjon egyet péklapáttal, amitől az ember a taknyán csúszik tudja, hol a helye. A hála és az alázat eléggé fontos… A március karcos volt, rendesen meggyötört, meggyűrt, megrágott és kiköpött. Nagy meló volt önerőből állva maradnom, a saját talpamon. De az április már jóval simább és lágyabb.
Ez a keksz volt a Nyuszi ül a fűben… receptfüzetem záróakkordja. A Húsvét előtti egy hónapban 4x sütöttem meg, mindig máshogyan. Szaftos, ragacsos, belül puha kakaós keksz. Nagyon finom.
Előkészítés: kb. 5-10 perc
Sütési idő: 12-25 perc
Hozzávalók (25-30 darabhoz):
30 dkg darált dió
3 dkg holland kakaópor
2 jó nagy marék aszalt meggy kicsit felaprítva
2 tojás
1 kisebb kezeletlen citrom reszelt héja (elhagyható, de jót tesz)
5 dkg finomítatlan nádcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 tk. őrölt fahéj
csipet só
A sütőt előmelegítettem 160 fokra (légkeverésen).
Minden hozzávalót egy keverőtálba tettem és egy fakanállal jól összekevertem. Ragacsos tésztát kell kapnunk. Nedves kézzel kisebb diónyi golyókat formáztam, amiket a sütőpapírral bélelt tepsire tettem. Nedves kézzel kissé ellapítottam őket, kb. fél centi vastagra. 12-15 perc alatt készre sütöttem.
Hagytam kihűlni, mielőtt dobozba tettem.
Facebook: Rizsázzunk!
Instagram: rizsazzunk_blog
Szerintetek