…igazi forró csokoládé, ha már. És egy a világomat alapjaiban megrendítő felismerés 12 év után.
Az óvoda utcájában, kb. 240 méterre az ovitól, a túloldalon van egy cukrászda. Stratégiailag kiemelt helyen. Az utca pedig az ovitól hosszában és széltében is arrafelé lejt… Tavasztól őszig erőteljesebben.
Fagyi ott ilyenkor már nincsen. Végül is az egy cukrászda, nem fagyizó, tök egyértelmű. De olyan kakaós csigát sütnek, amitől párás lett a szemem, igaz, 12 évembe telt, amíg 3 napja észrevettem, hogy van nekik. Szóval, a fagyi helyett most forró csoki van (3 féle), tasakos, porból. De főleg rettenet édes. Rozi ott hagyta, pedig neki van külön sütis és csokis gyomra is. Ami az édességekhez fűződő erős (szerintem akkut) vonzalomra utal.
Tegnap csináltam neki olyat, ami közelebb áll a valósághoz.
Abszolút hiánypótló recept következik. Piaci rést tömök be vele. 😉 😛
Előkészítés: 3-5 perc
Elkészítés: 5 perc
Hozzávalók (1 adaghoz):
8-10 dkg jó minőségű étcsokoládé (min. 60%-os)
1 csapott ek. jó minőségű cukrozatlan kakaópor
2-3 dl teljes tej vagy gabonatej (én ezúttal mandulás rizsitalt használtam)
1 ek. lágy sötétbarna nádcukor (lehet több vagy kevesebb ízlés szerint)
csipet só
1-2 kicsi fahéjrúd
néhány csipet frissen reszelt szerecsendió
1 tk. puha vaj (vagy kókuszzsír)
A mandulás rizsitalt/tejet egy kis lábasba öntöttem. Hozzáadtam a fahéjrudat és a cukrot. Közepes lángon felfőztem, de nem forraltam. Beletördeltem az étcsokoládét, megszórtam a szerecsendióval és a csipet sóval. Belekevertem a cukrozatlan kakaóport és egy kézi habverővel alaposan elkevertem, amíg a csokoládé teljesen felolvadt. Ha szükséges, édesíthetitek még cukorral vagy ha túl sűrűnek találjátok, hígíthatjátok kevés tejjel vagy vízzel. A végén 1 tk. vajat adtam hozzá, amitől még krémesebb és fényes lett.
Extra bűnként tejszínhabbal dúsíthatjuk. Én hétvégén azzal fogom inni. Ez már tuti.
Facebook: Rizsázzunk!
Háttér: fotohatterek.hu
Szerintetek