Nagyon szeretem ezt a sütit. Puha, szaftos, ízes. Tele gyümölcsökkel, amitől savanykás és tényleg hamar össze lehet állítani.
Előkészítés: kb. 20 perc
Sütési idő: 25 – 30 perc (tűpróbáig!)
Hozzávalók (kb. 25 centis piteformához):
8 darab kisebb sárgabarack, nem túl puha, de érett
10 dkg málna
13 dkg liszt
15 dkg nádcukor
1 mokkáskanál sütőpor
5 tojás kettéválasztva
10 dkg olvasztott vaj vagy kókuszzsír
1 vanília rúd kikapart magjai vagy 1 csomag vaníliás cukor
1 citrom leve
1 ek. szárított citromhéj
tetejére 1 maréknyi mandulapálcika
Előmelegítettem a sütőt 180 fokra. Kivajaztam, kiliszteztem a kivehető aljú piteformát.
A szárított citromhéjat beáztattam egy citrom levében, megmostam a málnát és a barackokat. A barackokat cikkekre vágtam.
Megolvasztottam a vajat/kókuszzsírt. A tojássárgákat habosra kevertem a cukorral, hozzáöntöttem a citromlében áztatott citromhéjat, beleszórtam a lisztet, a sütőport és a már nem forró olvasztott vajat. Beletettem a vaníliát is. Jól elkevertem.
Kemény habbá vertem a tojások fehérjét, majd 2 részletben a masszába forgattam. Az első felét határozottan, a másodikat már óvatosan, hogy ne törjem össze. A piteformába öntöttem a nyers tésztát, a tetején elrendeztem a sárgabarackokat és a málnát, megszórtam egy maréknyi mandulapálcikával. 25-30 percig sütöttem. Tűpróbával ellenőriztem.
Mézzel és citrommal kikevert tejföllel, vagy lekvárral, esetleg porcukorral tálalhatjuk.
Facebook: Rizsázzunk!
eredeti: itt
Szerintetek