Nincs történet, csak ez a saláta. Ha csak az nem, hogy fülférgem van és tegnap dél óta megy végtelenítve a fejemben az, hogy epersali, epersali, hű de finom… És képtelen vagyok szabadulni tőle.
Hajrá! Van még eper és zöld spárga is. Aztán már csak száraz kenyeret eszünk, vízzel. 😉
Elkészítés: kb. 10 perc
Hozzávalók (1 főre):
5 szem eper
6 – 8 szál zsenge zöld spárga
1 – 2 nagy marék zöld saláta
néhány szelet lágy brie sajt
2 – 3 vékony szelet sonka (prosciutto, pármai, feketeerdő, iberico), de el is hagyható
1 tk. pirított fenyőmag vagy pár szem pirított dió
1 tk. pirított szezámmag
1 ek. dióolaj vagy 1 ek. olívaolaj
1 – 2 ek. balzsamecet
1 tk. méz
kevés frissen tekert bors (3 – 4 tekerés a borsőrlőn)
1 közepes csipet chili pehely (elhagyható)
Megmostam az epret és a spárgát. Félretettem száradni őket.
Száraz serpenyőben pár perc alatt illatosra, világos aranybarnára pirítottam a magokat. Tányérra szórtam őket és hagyta kihűlni. Az epret kicsumáztam és 4 felé vágtam. A spárgák végét letörtem, a szálakat pedig kb. 2 centis darabokra törtem. Vágtam 3 szelet brie sajtot.
Mindent egy tányérra halmoztam és meglocsoltam az olajjal, a mézzel és a balzsamecettel. Megszórtam kevés frissen őrölt borssal és egy nagy csipet chili pehellyel. Az egészet jól összeforgattam. A salátára tépkedtem nagyobb darabokban a sonkát, a tetejére fektettem a sajtszeleteket és megettem.
Az olajat, a balzsamecetet és a mézet egy kis tálkában is kikeverhetjük, és kóstolhatjuk, ha pedig valamelyik összetevőből kell még bele, pótolhatjuk. Ha valakinek hiányzik belőle a só, nyugodtan adjon hozzá egy csipetnyit.
Facebook: Rizsázzunk!
Szerintetek