Ha most sokat akarnék ide írni, mindegy egyes leütéssel eggyel több egység energiát kellene felhasználnom, amitől izzadni kezdenék. Ezért ma sem nem érdekel az 500 minimum szabály…
A héten elkészült az idei első adag kovászos uborka, 3 napja hűl a hűtőben. Levest csináltam belőle kb. reggel 6-kor, amikor még volt levegő. A lehető legkevesebb energiabefektetéssel járt és éveket fiatalodtam tőle, olyan frissítő volt.
Hajrá, turmixoljatok kovászos uborka levest. Igyatok sokat. Ilyet is. Én visszamegyek ledőlni…
Elkészítés: 5 perc
Hűtés, ha kell: min. 2 óra, de lehet több is
Hozzávalók (1 – 2 főre):
4 db kovászos uborka + egy kevés apróra kockázva a tálaláshoz
2 – 3 dl kovászos uborka lé
1 dl víz (ha túl sűrű, mehet bele még)
2 dl görög joghurt
frissen tekert fekete bors
1 csokor friss kapor
A kaprot megmostam. A kovászos uborkát nagyobb darabokra vágtam és az összes hozzávalóval együtt botmixerrel összeturmixoltam.
Hűtőbe tettem, hagytam jól lehűlni, összeérni. Tálaláskor megszórtam apróra kockázott kovászos uborkával és megszórtam kevés friss kaporral. Át is szűrhetitek, ha kell.
Facebook: Rizsázzunk!
Szerintetek