Rizsázzunk!

Egy falat boldogság okosan - megújult a TV Paprika Magazin

TV_Paprika_magazin_lapkotolso (2)

Fotó: Rizsázzunk!

Egy gasztroblogger kalandjai az újságírással címet is adhattam volna a bejegyzésnek, de az talán kissé elvetemült lett volna. 😉 9.30-ra voltam hivatalos a Centrál Kávéházba a megújuló TV Paprika Magazin reggelivel egybekötött lapkóstolójára. Menő, ugye? Vittem jegyzetfüzetet, tollat, fényképezőgépet, mindent, ami kellett. 9.15-kor már a kávéház előtt toporogtam, izgatottan, mint egy kisiskolás az első iskolai nap előtt. Ős TV Paprika nézőként izgalmas volt részt venni egy ilyen rendezvényen, főleg, hogy reggelit is kaptunk. 😉

A tényállás tehát a következő: 2014. áprilisától kívül és belül is megújult formában, de változatlan áron jelenik meg a TV Paprika Magazin (Egy falat boldogság, az okos nő konyhája), immáron a Kossuth Kiadói Csoport gondozásában. Kicsit alacsonyabb, de cserébe szélesebb lett a lap, ami remekül elfér a konyhapulton is. Emellett alaposan fel is töltődött, mégpedig olyan új tartalommal, ami nagy valószínűséggel mindenkinek kedvére lesz. A jó hírt és a változást megünnepelendő,  egy össznépi reggelivel egybekötött szakmai bemutatóra került sor, ahol nem csupán a kiadásáért és szerkesztésért felelős emberek, de a lapot finomságokkal megtöltő szakácsok, cukrászok is jelen voltak. Ezt pedig megfejelték azzal (is), hogy egy pazar reggelivel kényeztettek minket Szabó Csaba, a Centrál Kávéház kiváló séfje és csapata jóvoltából. Non plus ultra, hogy ezt a reggeli menüsort mi kóstolhattuk meg először, csak ezután kerül fel az étlapra. Azért ez jó, nem? 🙂

Persze engem – gasztrobloggerként, anyaként, háziasszonyként – leginkább a megújult magazin érdekelt. Kíváncsi voltam, milyen ráncfelvarráson esett át egy olyan gasztromagazin, ami eddig is remek olvasmány volt, amikor a gyereklány a délutáni csendes pihenőjét tartotta. 🙂

Őszintén szólva nagyon tetszik a változás. Megmondom, miért. Ortodox piacozó lévén erősen pártolom a szezonális alapanyagokkal való főzést. Amikor csak tudunk, piacon vásárolunk. Már a kiskorú is tudja, hogy piacra járni jó, neki már nem a zacskós saláta a zöldség és a mirelit csirke a csirke. Az már csak egy járulékos plusz, hogy tavasztól őszig a piacon költi el a tízóraiját, mert valakitől mindig kap valami frisset. De vissza a magazinhoz, hiszen most nem Rozi vagy én vagyok a főszereplő. 😉 Az eddigieknél is jóval hétköznapibb lett a tartalom, könnyen, gyorsan elkészíthető ételek receptjeivel, okos tippekkel, amelyek azoknak is mondanak valamit, akik kevésbé vannak jóban a konyhával és a főzéssel, vagy egyszerűen csak nagyon elfoglaltak.  Nimila Ági, a magazin főszerkesztője – bár nem szokott szerepelni, mégis bevállalta a nyilvánosságot, amiért minden tiszteletem, én talán meg sem tudtam volna szólalni 🙂 – elárulta, hogy markáns változást szerettek volna, ami okosan próbál segíteni a háziasszonyoknak egyszerű receptekkel, könnyen beszerezhető, szezonális alapanyagokkal. Ez különösen tetszik, mert azt gondolom, mindig érdemes az éppen aktuális évszak alapanyagaival főzni. Jó, hogy erre a TV Paprika Magazin is ekkora hangsúlyt fektet, hiszen ez a dolgok rendje, ez a jó nekünk magunknak, és persze a termelőinknek is. Olyan pénztárcát kímélő ételek receptjeivel találkozhatunk, amelyek nem csak finomak, de egészségesek és táplálóak is.

Új és izgalmas rovatokkal bővült a magazin. A Nagyi konyhájában Papp Katalin mesterszakács a jóízű, házias ételeket mutatja meg, mint például a foszlós kalács, vagy a tűzdelt nyúlcomb. Ez nem jön rosszul, most, hogy nyakunkon a Húsvét.

A Sütiakadémián Varga Gábor cukrásszal bárki megtanulhatja lépésről lépésre, hogyan süthetünk bonyolultnak tűnő finomságokat, amiket eddig inkább a boltban vettünk meg, mert ijesztőnek tűnt a recept. Az áprilisi, debütáló számban például egy jófajta ropogós, foszlós croissant receptje szerepel, fázisfotókkal, így ahelyett, hogy lecsattognánk a sarki közértbe egy jó eséllyel száraz, vagy fojtós darabért, mi magunk is megsüthetjük azt. Tapasztalatból tudom, milyen jó a házi croissant, én is sütöm időnként. Sajnos nem eleget…

A Hétköznapok rovaton belül Feri a főzelékes (Szatmári Feri) megjelenése különösen kedves nekem. Kiválóan csavar egyet a hagyományos főzelékeken, úgyhogy legyünk bátrak kísérletezni. Megéri 🙂

A Hónap kedvencei rovattal lelepleződik a szerkesztőség ízlése, itt ugyanis a csapat kedvenceit találjuk meg.  Az is kiderül majd, hogyan főznek, mit szeretnek az ismert emberek, az Így főznek ők rovatban ugyanis hónapról hónapra egy ismert magyar “celeb” és egy külföldi sztárséf receptjeit olvashatjuk. Jó egy kicsit kukkolni, ugye? 😉 De itt találkozhatunk a debreceni Ikon étterem séfjével, Pataky Péterrel is, aki ízekre szedi az országot, régiók szerint, újabb és újabb finomságokat bemutatva a Régiók ízeiben. Ha pedig valaki többet szeretne tudni a paleolit táplálkozásról, az is örvendezhet, ugyanis Szendi Gábor, a paleolit táplálkozás szakértője segít ebben eligazodni az áprilisi számban.

Nekem nagyon bejön az új koncepció, mert erősen összhangban van azzal, ahogyan én is főzök: gyorsan, egyszerűen, lehetőleg szezonális alapanyagokból, finomat és egészségeset. Egy 2 és fél éves kislány édesanyjaként ezt különösen fontosnak tartom. És ahogyan a magazin csapata is gondolja: “a főzés tulajdonképpen a világ egyik legegyszerűbb és legszerethetőbb elfoglaltsága.”:)

Az áprilisi, megújult lapszám március 28-tól már kapható az újságárusoknál, kedvezményesen, mindössze 295 Ft-ért. A további lapszámok ára 595 Ft lesz. Én pedig kaptam egy ajándék példányt, amit már vagy háromszor átolvastam. 🙂

uj_tv_paprika_magazin_kozremukodok

Nimila Ági főszerkesztő és a magazin szakértői
Fotó: Gergely Bea

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!