Rizsázzunk!

Sültpadlizsán krémleves

El kellene mennem végre szemvizsgálatra. Szemüveg kell, közelre. De mivel hírhedten szétszórt és lusta tudok lenni, a csodálatos Canon-om helyett a mobilommal csinálok képeket. A mobil kijelzőjét látom, kábé, a fényképezőgépbe nézve viszont bárhol is van a fókusz, csak sejtem merre nézzek. De így legalább széttrollkodhatom a saját képeimet a mindenféle filterrel, meg teljesen felesleges feliratokkal. Cserébe nem vagyok benne maradéktalanul biztos, mindent leírtam-e, amit akartam. Nem látok tisztán.

Hát, helló Január.

Ez a leves meg nagyon sűrű. Tényleg.

Előkészítés: 5 perc + amíg a padlizsán megsül

Elkészítés: 15 perc

 

Hozzávalók (kb. 2 főre):

1 nagy padlizsán

1 kicsi fej vöröshagyma

1 nagy gerezd fokhagyma

6 db kicsi fej gomba (fehér vagy barna csiperke, portobello, szezonjában gesztenyegomba pl.)

5 dl zöldségalaplé (pölö így)

0,5 dl kókusztej (a sűrű konzervdobozos)

3 nagy csipet őrölt fahéj

1-2 nagy csipet őrölt római kömény

frissen tekert fekete bors

1 tk. szárított petrezselyem vagy 1 ek. friss

1-2 csipet szárított snidling

pirított mandula és pirított kenyérkocka a tetejére

A sütőt előmelegítettem 200 fokra és addig sütöttem a padlizsánt, amíg a héja megfeketedett. Kivettem a sütőből és hűlni hagytam. A sült padlizsánt egy kanállal kikapartam a héjából.

A hagymát és a fokhagymát felaprítottam. A gombafejeket áttöröltem, mindet négybe vágtam. Egy nagyobb lábast hevíteni kezdtem, olívaolajat öntöttem bele, hozzáadtam a hagymát és a gomba 3/4-ét, majd közepes lángon megdinszteltem. Picit sóztam. Rádobtam a fokhagymát és 1-2 percig pároltam azzal is. A lábasba tettem a padlizsánt, 1 csipet római köményt adtam hozzá, majd erősebb lángon sűrűn átkeverve 5 percig pirítottam. Felöntöttem az alaplével, fűszereztem a fahéjjal és a római köménnyel, és 5 perc alatt készre főztem. Botmixerrel krémesre turmixoltam, beleöntöttem a kókusztejet. Megszórtam 1 csapott tk. szárított petrezselyemzölddel és 1 nagy csipet szárított snidlinggel. Még egy kevés sóval és borssal ízesítettem. Ha nagyon sűrű marad a leves, hígíthatjuk vízzel.

A maradék gombát szárat serpenyőben, magas lángon 5 percig pirítottam. Többször átkevertem. Amikor barnulni kezdett, olívaolajat adtam hozzá. További 3-4 percig sütöttem még, sóztam, majd pár perc után elzártam alatta a lángot. Megszórtam egy nagy csipet szárított petrezselyemmel.

Tálaláskor a levest pirított gombával, kenyérkockával és mandulával díszítettem.

Facebook: Rizsázzunk!

Instagram: rizsazzunk_blog

 

 

Mandulás olajos piskóta fóbiásoknak

– Piskóta… Óóó… – szállt a sóhaj

– Sütök neked. Délután sütök neked. – én

…már valamikor délután.

– Mit csinálsz? – így én

– Piskótát sütök. – erre ő.

– Neeeee! Komolyan?

– Igen.

Annyira piskótázhatnékja volt Zolinak, hogy nem győzte kivárni, amíg befejezem, amit csinálok. Horváth Ilona után szabadon nekiállt piskótát sütni. Valami azt súgta neki is és nekem is, hogy nem sikerült. Gumi lett, de minden tiszteletem az övé, az 1/3-át megette, 3x annyi szamócalekvárral és rengeteg porcukorral.

A fentiek fényében adtam még egy esélyt a piskótának. Csináltam egyet. Soha nem sikerült még tökéleteset sütnöm. Mind az összes eddigi négy (!) alkalommal volt vele valami gondom. Igazából az van, hogy nem szeretem a piskótát, soha nem is szerettem. És szerintem tudat alatt elrontom, mert nem szeretem. Láttunk már különös dolgokat. Birdman is képes a tudatával tárgyakat mozgatni, akkor én miért ne ronthatnám el a piskótát ugyanezzel az erővel…? Volt a nagymamám húgának egy egyensúly tésztája, sokszor sütötte, tuti recept volt, de eltűnt. Mert nem szeretem a piskótát. Ez meg olyan piskóta jellegű volt. Mindig félhold alakúra szaggatta a kisült tésztát, és vastagon megszórta porcukorral. Na, azt sem szerettem.  Bezzeg a lúdlábtortáját, azt nagyon. A képek kedvéért most én is megporcukroztam egy szeletet, ez a Zolié lett. Én nem szeretem porcukrozni a sütiket. Minek megszórni a tetejét még több cukorral, hiszen amennyi kell hozzá, az már benne van.

Ez a recept piszkosul jól vizsgázott. Komolyan. Nem leszek piskótafüggő, de ez nagyon finom lett. Zoli szerint kellően porózus szerkezetű…

Előkészítés: 15 – 20 perc

Sütési idő: 30 – 35 perc

mandulas_olajos_piskota_merge_4

 

Hozzávalók (18 centis tortaformához vagy 25 centis lapos piteformához):

2 jó nagy tojás kettéválasztva

10 dkg finomítatlan nádcukor

4 dkg finomítatlan nádcukor a tojásfehérjehabhoz

12,5 dkg tönköly fehérliszt

5 dkg finomra darált mandula

6 g sütőpor (fél csomag)

1 csomag vaníliás cukor

1 púpozott ek. szárított citromhéj + 1 kisebb citrom leve

75 ml szőlőmagolaj (sima napraforgóolaj is tökéletes)

75 ml tej

1 csipet só

Mindent előkészítettem, kimértem. A sütőt előmelegítettem 175 fokra. Én most kivehető aljú piteformában sütöttem, aminek az aljába sütőpapírt tettem. A végén vékonyabb piskótát kaptam.

Ledaráltam a mandulát. A lisztet és a sütőport egy nagyobb keverőtálba szitáltam, hozzákevertem a finomra darált mandulát. A tojássárgákat és a 10 dkg cukrot kézi elektromos habverővel habosra kevertem. Hozzáöntöttem az olajat és a tejet, ezekkel is alaposan elkevertem.

A habverőket elmostam. Egy másik kisebb keverőtálban a tojásfehérjét egy csipet sóval először lágyabb, lazább habbá vertem, majd hozzáadtam a 4 dkg cukrot és az egészet kemény habbá vertem. Szép fényes lett.

A sütőporos, mandulás lisztet több részletben a cukros, olajos, tejes tojássárgájához kevertem. Végül hozzáforgattam a fehérjehabot, az első felét erőteljes mozdulatokkal, hogy fellazítsam a lisztes masszát. A maradék habot már óvatosan, lassú, nagy mozdulatokkal kevertem bele, hogy ne törjem össze.

A masszát a sütőpapíros formába simítottam, a szélénél a forma pereme felé húztam kissé a tésztát. A tetejét megszórhattam volna mandulával, de elfelejtettem, így az csak a tálaláskor került a tetejére. A forró sütőbe tettem. 20 perc környékén tűpróbával ellenőriztem. A fapados sütőmben bő 20 perc alatt megsült a tészta, mivel az a nagyobb átmérőjű piteformában laposabb volt. Egy kisebb átmérőjű tortaformában magasabb a massza, hosszabb (lehet) a sütési idő. Az aranybarnára sült piskótát pár percig a kikapcsolt, de még forró sütőben hagytam.

Kikevertem egy kevés görög joghurtot mézzel, citrommal és fél vanília rúd kikapart magjaival, adtam hozzá házi szamócalekvárt és száraz serpenyőben világos aranybarnára, illatosra pirított mandulát.

Facebook: Rizsázzunk!

mandulas_olajos_piskota (4) - Copy

mandulas_olajos_piskota_merge_6

mandulas_olajos_piskota_merge_5 (2)

Bakewell cake

Baromira nem volt kedvem nekikezdeni ennek a sütinek. Pedig eléggé szerettem volna enni belőle. De valahogy sokkal jobban esett nézni, ahogy Rachel Allen készíti, mint bemenni a konyhába és megcsinálni. És amikor arra gondoltam, hogy mindjárt el kell kezdenem összerakni, ha azt akarom, hogy meg is süljön, mire indulunk (elugrottunk a barátainkhoz, ígértem nekik, hogy sütök valamit), valahogy nem lett jobb. Ez egészen addig tartott, amíg elkezdtem összekeverni a hozzávalókat. Amikor a puha vaj és a cukor habosodni kezdett, én már vigyorogtam.

Ez a bakewell torta* tényleg isteni. És a nettó 15 perc ráfordítás csekély ár azért, amit utána a szánkba tolhatunk. Ez itt egy lehetséges verzió, és nekem bejön, mert alig van vele tennivaló. És mert könnyű, levegős a tésztája. Meg mandula van benne. És málna. Ennyi.

Rachel Allen sütijeivel még nem nyúltam mellé soha.

Előkészítés: 15 perc

Sütési idő: 50 – 55 perc (tűpróba!)

bakewell_torta (4) (853x1280)

 

Hozzávalók (18 – 20 centis tortaformához):

15 dkg puha vaj

15 dkg finomítatlan nádcukor (sima kristálycukor is jó)

1 vanília rúd kikapart magjai

2 egész tojás

1 mk. mandulakivonat vagy mandulaaroma

1 púpos ek. szárított citromhéj

50 ml tej

15 dkg liszt

2 tk. sütőpor

csipet só

15 dkg darált mandula + 30 g szeletelt mandula a tetejére

20 dkg málna + néhány szem a díszítéshez

3 ek. málnalekvár a tetejére (elhagyható)

A sütőt előmelegítettem légkeverésen 165 fokra. Sima üzemmódban 180 fok kell. Kivajaztam és kiliszteztem a kapcsos tortaformát.

Kimértem a lisztet, hozzáadtam a sót és a sütőport. Ledaráltam a mandulát. A málnákat megmostam, félretettem lecsöpögni, száradni.

A puha vajat jó habosra kevertem a cukorral és a vanília rúd magjaival. Ezt tehetjük kézi habverővel, fakanállal vagy elektromos kézi habverővel, lustasági szinttől függően. A 2 egész tojást felvertem és hozzákevertem a mandulakivonatot, apránként a habos, cukros vajhoz adtam. Alaposan összedolgoztam.

A masszához öntöttem a tejet, elkevertem, majd 3 részletben beleszitáltam a sütőporos lisztet, elkevertem. A mandulát is hozzákevertem. A végén a masszába forgattam a friss málnát is. A nyers tésztát a tortaformába öntöttem, elegyengettem, a tetejét megkentem 3 ek. málnalekvárral és megszórtam a mandulaszeletekkel. Forró sütőben kb. 50 perc alatt (tűpróbáig!) aranybarnára sütöttem.

Tálaláskor megszórhatjuk porcukorral, adhatunk hozzá lágyan felvert tejszínhabot, vagy sűrű joghurtot is. Adjunk hozzá kevés friss málnát is.

* “Angliában, a White Horse Inn étteremben,valamikor az 1800-as években készítette el a szakács a mandulás csodát. Az egyik vendég azt mondta a pincérnek: baked well, azaz jól megsült! Mivel az eset Bakewellben történt, és a város nevét is hasonlóan ejtik, ráragadt a sütire a név. Mi történhetett a konyhában? Az a hír járja, hogy aznap állt az új szakács munkába az étteremben, és elődje meghagyta neki, milyen sütit készítsen. El is kezdte, kisütötte az omlós tésztalapot, csakhogy nem lett elég édes, ezért gondolta, feljavítja egy kis lekvárral és némi mandulás krémmel. Jól sikerült!”

Facebook: Rizsázzunk!

Forrás: Rachel Allen’s Cake Diary

bakewell_torta (12)

bakewell_torta (8)

Egyszerű mandulás torta krémsajttal

Nagyon ritkán sütök piskótát. 1. Nem szeretem. 2. Eddig talán 2x sikerült olyanra sütnöm, amilyennek lennie kell(ene), inkább nem amortizálom önként az önbizalmamat, annyi nincs belőle. Pedig hegyekben áll a kamrapolcon a baracklekvár, tekerhetném kilométerszám a barackos piskótatekercseket. Zoli is nagyon szereti. De nem. Kelt tésztát sem sütöttem sokáig, mert féltem az élesztőtől. Aztán szerelmünk bimbózó hajnalán a volt barátom (a.k.a.: jelenlegi és eleddig egyetlen férjem) megmutatta, hogy nem akkora rakétatudomány. A piskótával ellentétben kelt tészta vonalon komoly sikereim vannak azóta is.

Tegnap szalma voltam. 2 adag mosás is lement, 2x ki is teregettem, és minden, a korábban a szárítóról leszedett ruhát is elpakoltam. Nem volt kevés, néha megmagyarázhatatlanul felgyűlnek, és nem mennek be a szekrénybe maguktól. Az ablakpucoláson után a ruhákat összehajtani és elpakolni utálom a legjobban. Ja, a mosogatógépből kipakolást sem szeretem. És ha már itt tartok, a portörlés meg egyenesen kínzás, szerintem a spanyol inkvizíció találta ki és valamiért fenn maradt, hogy keserítse az életemet.

Ehhez a mandulás tortához a hozzávalókat meg gondosan kimértem, mindet egy nagy keverőtálba, jól összekevertem elektromos kézi habverővel, és büszke voltam magamra, milyen szép sima lett a nyers tészta. Aztán belenéztem a receptbe és láttam, hogy a száraz és a nedves hozzávalókat külön tálban kellett volna kikeverni és utána elegyíteni. Egy pillanatra elkapott a pánik, abban mostanában egyébként is erős vagyok. Amikor lehiggadtam, úgy döntöttem, így is jó lesz. És jó is lett. A leírásban lent úgy szerepel majd, ahogyan az eredeti recept is utasít. És még valami: az eredeti recept két formával dolgozik, nekem viszont nincs két egyforma méretű tortaformám, ezért egyben sütöttem meg a tésztát és utána félbevágtam.

Ez a tészta piskóta jellegű, és így már tetszik a dolog.

egyszeru_mandulas_torta_vanilias_kremsajjtal (5)

 

Hozzávalók (kb. 15 centis formához):

a tésztához:

5 ek. puha sótlan vaj

1/4 tk. szódabikarbóna

1/2 tk. só

3/4 tk. sütőpor

1.5 bögre fehér tönkölybúza liszt

1 egész tojás

3/4 csésze nádcukor

1 vanília rúd kikapart magjai

1 csésze tejföl

1/2 tábla 60%-os étcsokoládé

1 nagy marék aszalt meggy

fél citrom leve

60 g darált mandula

a krémsajtos réteghez:

50 dkg mascarpone

kb. 1 dl tejszín

1 nagy citrom leve

1 vanília rúd kikapart magjai

méz ízlés szerint

csipet só

a tetejére: pirított mandula (elhagyható)

A vajat megolvasztottam és hagytam szobahőmérsékletre hűlni. A mascarponét a többi hozzávalóval alaposan kikevertem és hűtőbe tettem pihenni. Amíg a torta elkészült, szépen visszaszilárdult. Késes robotgépben finomra daráltam a mandulát. Felaprítottam a csokoládét és az aszalt meggyet.

A sütőt előmelegítettem 170 fokra légkeverésen. A kapcsos tortaformát kivajaztam és kiliszteztem.

Összeállítottam a tésztát. Egy nagy keverőtálba szitáltam a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. Hozzáadtam a darált mandulát is. Egy másik nagy tálban fehéredésig habosra kevertem a cukrot a tojással. Hozzáadtam a vaníliát, a tejfölt és a citromlevet is, és alaposan eldolgoztam a masszát. Ezután a lisztes keveréket több részletben a cukros tojásos masszához adtam, mindig csomómentesre keverve. Beleöntöttem az olvasztott vajat és azzal is alaposan elkevertem. Kézi habverővel dolgoztam. A masszát a tortaformába öntöttem és tűpróbáig sütöttem. Bő 50 perc volt, de ez sütőtől is függ. Úgy 40 perc környékén érdemes megejteni az első tűpróbát.

A tortát hagytam kihűlni, majd középen vízszintesen kettévágtam. Az alsó réteget bőven megkentem a krémmel, visszatettem rá a tetejét és kívül is bevontam a krémmel. Pirított mandulával díszítettem.

Facebook: Rizsázzunk!

Forrás: Alex’s Day Off

egyszeru_mandulas_torta_vanilias_kremsajjtal (4)

egyszeru_mandulas_torta_vanilias_kremsajjtal (3)

 

Expressz mandulatorta citromsziruppal

Újabb falat Anglia a WR receptgyűjteményből. Jónak tűnt. Főleg, amikor kiderült, hogy ez a torta is sebtiben összeállítható. Szeretem az ilyet. A nehézbombázó ünnepi sütik előtt jó egyet rápihenni egy könnyedebb desszerttel. 😉 Kívül kissé ropogós, belül lágy és szaftos, a citromsziruptól kellemesen fanyar. Próbáljátok ki Ti is, ha van kedvetek. Laktóz -és gluténmentes. A cukor mennyiségét kicsit csökkentettem az eredetihez képest, de így is tökéletesen működött a süti.

Előkészítés: 10 – 15 perc
Sütési idő: 45 perc (vagy tűpróbáig)

wr santiago mandulatorta

 

Hozzávalók (20 centis tortaformához):

a tortához:

30 dkg egész mandula
4 közepes tojás, kettéválasztva; a fehérje legyen hideg
20  dkg nádcukor (kristálycukor is jó; ha valaki a 20 dekát is sokallja, lehet ennél is kevesebb; eredetileg 25 dkg cukor kell bele)
1 citrom reszelt héja
1 ek. citromlé
1 tk. őrölt fahéj

csipet só

a citromsziruphoz:

1 citrom reszelt héja és leve (a tortához használt citrom maradék levéből csináltam, plusz egy másik citrom héja)
2,5 dkg porcukor
1 ek. hideg víz

A sütőt előmelegítettem 160 fokra (gázsütőnél 3-as fokozat), légkeverésen. Egy 20 centis kapcsos tortaformát kivajaztam, az aljára sütőpapírt tettem.

A mandulát finomra őröltem. Ha ezt a lépést szeretnénk megspórolni, természetesen vehetünk darált mandulát is.

A tojásokat kettéválasztottam. Egy nagy keverőtálba tettem a sárgáját a cukorral, a citromhéjjal, a citromlével és elektromos habverővel addig kevertem, amíg kifehéredett és sűrű, krémes masszát kaptam. Ezután belekevertem a csipet sóval elkevert őrölt mandulát és a fahéjat.

A tojásfehérjéket egy tiszta, száraz keverőtálban pár perc alatt kemény habbá vertem. A mandulás masszához kevertem 2 evőkanálnyit a fehérjehabból, hogy fellazítsam. Itt még nem kell finomkodni a fehérjehab keverésével. Ezután beleforgattam a maradék habot is, de már nagy, óvatos mozdulatokkal, alulról felfelé, addig, amíg fehérjehab és a mandulás massza szépen egynemű lett.

A tortaformába öntöttem és betoltam a sütőbe. A sütési idő 45 perc, de érdemes 30 perc után tűpróbával ellenőrizni. Sütőnként változhat, hogy hosszabb vagy rövidebb idő alatt sül meg. Akkor van készen, ha a tű már tisztán jön ki a tésztából. A formában hagytam kihűlni.

Amíg a torta hűlt, elkészítettem a citromszirupot. Egy szórásnyit félretettem a reszelt citromhéjból a díszítéshez. A többit egy lábasba tettem a citromlével és a cukorral együtt. Hozzáadtam 1 ek. hideg vizet is. Közepes lángos, finoman melegíteni kezdtem, amíg a cukor teljesen felolvadt. A még meleg szirupot a torta tetejére csurgattam.

Tálaláskor megszórtam kevés porcukorral és a félretett citromhéjjal. Lágyan felvert tejszínhabbal vagy görög joghurttal turbózhatjuk.

Tipp 1.: ha nem kapunk görög joghurtot, a natúr joghurtot tegyük gézbe, vagy egy kisebb sűrűbb szövésű szűrűbe, “lógassuk” egy kisebb lábas felé, tegyük a hűtőbe és hagyjuk lecsöpögni jó néhány órán át.

Tipp 2.: citrom helyett narancsot is használhatunk, a fahéj helyett pedig szegfűszeget.

A recept megtalálható elektronikusan is a Waitrose honlapján

Kakaós-narancsos-mandulás madeleine

Szülinapra készült. Tortát nem süthettem, vihettem, mert áentéeszileg, meg köjálilag tilos házi készítésű cuccokat vendéglátóipari egységben rendezett bulira vinni. De az meg milyen már, hogy nem süthetek semmit, valamit… Így lett ez a madeleine az ajándék, kakaósan, narancsosan, mandulával. Csomagnak álcázva azért csak beszivárgott az ünnepelthez.

kakaos narancsos madelein1

 

Hozzávalók (12 nagyobb vagy 20 kisebb darabhoz, a forma méretétől függően):

2 tojás
7 dkg cukor
1 dkg vaníliás cukor (nekem volt házi, de a bolti is jó, a lényeg, hogy vaníliás és ne vanilin cukor legyen)
9 dkg olvasztott vaj
2 narancs reszelt héja
2 ek. narancslé
6 dkg liszt
2 dkg cukrozatlan kakaópor
4 g sütőpor
4 dkg finomra őrölt mandula
csipet só

A sütőt előmelegítettem 200 fokra, légkeverésen. A madelein formákat nagyon vékonyan kivajaztam. Nekem teflon van, de szilikonos is létezik, amit még kivajazni sem kell. Mindent előkészítettem, kimértem. A vajat megolvasztottam, a mandulát finomra őröltem.

A lisztet és a kakaóport egy nagy keverőtálba szitáltam, hozzáadtam a sütőport és egy csipet sót. Hozzákevertem a mandulát. Az egész tojásokat egy nagyobb keverőtálban fehéredésig kevertem a cukorral és a vaníliás cukorral, amíg a cukor teljesen felolvadt. Ekkor hozzáadtam az olvasztott vajat, a reszelt narancshéjat és 2 ek. narancslevet is. Összekevertem, majd fokozatosan hozzáadtam a lisztes keveréket is, amivel homogén masszává kevertem.

Mivel eléggé bénán kezelem a habzsákot, inkább egy kanál segítségével megtöltöttem a formákat nagyjából 3/4-ig és az előmelegített sütőben kerek 10 perc alatt megsütöttem. Hagytam kissé kihűlni, majd kiszedtem a sütiket a formákból. Eredetileg olvasztott csokiba akartam mártani, miután kihűlt, de sikerült elpusztítanunk az étcsokit, így cukrozatlan kakaóporral hintettem meg.

Az ötletet Katuci kakaós-kókuszos verziója adta.

Az eper és a tízhúszharminc

Végre megint itt van az eperszezon. Még mindig nem az igazi, de valami elkezdődött. Egészen zamatos epret sikerült venni a piacon. Ez lett belőle.

Hozzávalók (kb. 26 centis tortaformához):

a tésztához:
10 dkg cukor
20 dkg vaj
30 dkg liszt
1 tojássárgája
csipet só
1 citrom héja
fél citrom leve
a tetejére:
50 dkg eper (fagyasztott eperrel is dolgozhatunk)
1 ek. házi vaníliás cukor (vagy 1 csomag bolti vaníliás cukor)
1- 2 ek. cukor (én nyírfacukrot használtam)
2 tojásfehérje
1 maréknyi szeletelt mandula
A sütőt előmelegítettem 175 fokra légkeverésen. Kivajaztam és kiliszteztem egy 26 centis tortaformát.
A lisztet és a cukrot egy nagy tálba mértem, hozzáadtam a csipet sót és a felkockázott vajat. Ujjbeggyel összemorzsoltam. Hozzáadtam a tojássárgáját és alaposan összegyúrtam. Belesimítottam a tortaformába és 20 percre a sütőbe tettem.
Ezalatt megmostam és kicsumáztam az epret, majd cikkekre vágtam. Félretettem. Pár perccel a tészta sütési idejének vége előtt kemény habbá vertem a 2 tojásfehérjét.
Amikor a tészta megsült, elrendeztem a tetején az epret, megszórtam a cukorral, majd óvatosan elterítettem rajta a tojásfehérje habot. Megszórtam a mandulával és újabb 20 percre visszatoltam a sütőbe. A mandula a végén szép, világos aranybarnára pirul.
Isteni, morzsás, omlós a tésztája, savanykás az epertől és a citromtól. Vanília fagyival vagy tejszínhabbal még jobb, de nélkülük is hamar elfogy.
tiz_husz_harminc_epertorta
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!