Azt mondják, egy új minőség akkor tud belépni az életünkbe, ha egy régi, már minket nem szolgálót elengedünk. Az ember azonban, valamilyen okból kifolyólag (az elme játéka…) sokszor körme szakadtáig ragaszkodik a régi, már megszokott szarhoz dolgokhoz. Még akkor is, ha az már nem jó, rosszul érezzük magunkat tőle és csak viszi az energiát, de nem tölt vissza.
Az van, hogy ez tényleg így van. És minél magasabb az elengedésre váró kupac, az élet annál erőteljesebben teszi le elénk a jelzéseket és ezekkel együtt a lehetőségeket is. Amit vagy meglátunk, vagy nem, attól függően, mennyire süppedtünk mélyre a régi, ismert dagonyában, a vélt vagy valós mások általi elvárásokban és a saját megfelelési kényszerünkben.
Valamit megint elengedtem, időm, energiám szabadult fel általa. És szinte azonnal be is jött valami új, ami megint szenvedéllyel töltött fel. Elhanyagoltam azt, amit hosszú évek óta imádattal csináltam, és feláldoztam valami olyanért, ami nem is az enyém. A főzés, a konyha, az ízek, állagok (fellengzősen szólva, a textúrák), az érzés, hogy valami olyat teszek az asztalra, amivel más(ok)nak örömet okozohatok. Ezt tettem parkolópályára.
Feladni magamból valamit, ami mozgat, valami olyanért, ami másé, más dolgát magamra húzni, ami nem is az én feladatom lenne, na az romboló és finoman szólva kitolás magammal. De az élet mindig segít.
Egy ilyen elengedés után talált meg a Herz azzal a felkéréssel, hogy alkossam meg a saját Herz szendvicsemet. Imádtam. Minden percét. Rengeteg alapanyagot kaptam, vágódeszkát és még kést is. A feladatom csak annyi volt, hogy a Herz termékei közül valamelyiket felhasználva elkészítsem a saját “portfóliómat”.
Kedveljétek a Herz facebook oldalát és figyeljétek a Herz Food Truck menetrendjét. Akár az én Nyári MegaHERZ szendvicsemmel is találkozhattok valamelyik fesztiválon. 😉
Köszönöm!
Szóval egy kis herzegés következik. 😉
Előkészítés: 15 perc
Összeállítás: 5 perc
Hozzávalók (1 főre):
HERZ páros kolbász fele, vagyis fél pár
a kisült kolbászkarikák zsírja
1 rozsos fekete olívabogyós csavart bagette (kb. 20 cm hosszú)
1-2 tk. magos mustár
1 tk. balzsamecet
1-2 nagy csipet finomítatlan nádcukor
2 kicsi paradicsom
2 kicsi kovászos uborka + 1-2 ek. az uborka levéből
1 kis fej lilahagyma
1 kis csokor friss petrezselyem
1-2 csipet só, frissen tekert bors
12 hónapos érlelt cheddar
1 tk. sült hagyma
A paradicsomot, a lilahagymát és a kovászos uborkát apróra kockáztam, keverőtálba tettem. Sóztam, borsoztam, hozzáadtam a nádcukort és alaposan elkevertem. Meglocsoltam a balzsamecettel. Belekevertem a finomra aprított friss petrezselymet is. Újra alaposan elkevertem. Félretettem, hogy az ízek kicsit összeérjenek.
A Herz páros kolbászt felkarikáztam és serpenyőben kissé ropogósra sütöttem. Aprítóba tettem és durvább morzsás állagúra aprítottam.
A bagette-et hosszában félbevágtam. Meglocsoltam a kolbász zsírjával, megkentem a magos mustárral. A kovászos uborkás, paradicsomos keverékből ráhalmoztam egy jó nagy adagot. Ezt megszórtam a kolbászmorzsával, aminek a tetejére újabb adagot tettem a paradicsomos kovászos uborkából. Erre ment egy újabb jó nagy adag kolbászmorzsa. Meglocsoltam az uborkás keverék levével. Az egészet meghintettem kevés sült hagymával és végül néhány szelet érett chedarral zártam le a szendvicset.
Facebook: Rizsázzunk!
Szerintetek