Be vagyunk zárva. Bezárkóztunk. Bezártak minket. Bezárt minden.
Boldog Nyulat mindenkinek! Helló Húsvét 2020!
Előkészítés: 15 perc
Főzési idő: 15-20 perc
Hozzávalók (kb. 4 főre):
1,3 liter leves + 2 dl sonkalé
1 jó nagy krumpli
2 kisebb fehérrépa
3 szál újhagyma
6-7 centis friss torma lereszelve
2-3 ek. ecetes torma + kevés citromlé
1 dl tejszín vagy ugyanennyi sűrű kókusztej
só, fehér bors
1 tk. citromlé
1 jó nagy cékla (tényleg jó nagy legyen)
a tetejére:
pirított kenyérkocka és petrezselyem
A meghámozott krumplit és fehérrépát kisebb darabokra vágtam, az újhagymát felkarikáztam. A cékla már főtt volt, előző este azzal festettünk tojást. Egyébként pedig: megpucoljuk, kis kockákra vágjuk és a többi hozzávalóval együtt megfőzzük.
Egy kisebb fazékba tettem mindent, felöntöttem a zöldséglevessel és a sonkalével. Puhára főztem a zöldségeket. Belereszeltem a friss tormát és botmixerrel összeturmixoltam. Hozzáadtam az ecetes tormát és 1 tk. kevés citromlevet.
Hozzáöntöttem a tejszínt, összemelegítettem. Kóstolás után még sóztam, borsoztam. Pirított kenyérkockákat és friss petrezselymet adtam hozzá.
Facebook: rizsázzunk!
Instagram: rizsazzunk_blog
Szerintetek